ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прийом заяв до вузів завершився на Закарпатті та в Україні

    20 квітня 2024 субота
    98 переглядів
    Міносвіти України повідомляє...

    Станом на ранок було подано майже 2 млн заяв. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. За даними відомства, загалом документи подалибільше 574 тис. абітурієнтів.

    «Наразі на бакалаврат подано 1 млн 302,3 тис. заяв, на магістратуру — 265,4 тис. заяв, на спеціаліста 130,1 тис. заяв, на молодшого спеціаліста — 256,6 тис. заяв», — йдеться у повідомленні.
    Прийом документів завершується о 18.00 сьогодні, 27 липня. За словами директора департаменту вищої освіти Олега Шарова, список рекомендованих на навчання за бюджетні кошти буде доступний для всіх уже 1 серпня.
    «З 1 по 5 серпня рекомендовані до зарахування повинні будуть принести оригінали своїх документів у виші, де вони отримали місце держзамовлення, і шостого опублікують остаточні списки зарахованих на бюджет», — пояснив Шаров.
    До п’ятірки найпопулярніших серед абітурієнтів вітчизняних вишів увійшли: КНУ ім Т.Шевченка — майже 61 тис.заяв, ЛНУ ім. Івана Франка — 55, 5 тис.заяв, НУ «Львівська політехніка» — понад 53 тис. заяв, НТУУ «Київський політехнічний інститут» — 45 тис.заяв, КНТЕУ — 39 тис. заяв.
    Нагадаємо, особливістю цьогорічної вступної кампанії до вищіх навчальних закладів була можливість подавати документи на вступ через інтернет. При цьому Міносвіти вирішило не обмежувати абітурієнтів у кількості вишів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору