ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мінфін визнав, що неодноразово опрацьовував питання спрощення «пересічки», однак так і не надав механізму його розв’язання

    25 квітня 2024 четвер
    60 переглядів
    Закарпаття. На кордоні - авто з іноземною реєстрацією.

    Міністерство фінансів України надало офіційну відповідь на звернення Геннадія Москаля щодо правового врегулювання процедури перетину кордону власниками автомобілів з іноземною реєстрацією («пересічниками»).

    Як відомо, теперішнє оформлення «пересічників» суперечить підписаній Україною Стамбульській конвенції, яка регламентує порядок тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на територію інших країн.
    Як зазначається у відповіді, Мінфін неодноразово опрацьовував пропозиції щодо внесення змін до Митного кодексу України з питань тимчасового ввезення та транзиту легкових автомобілів, які в цілому не узгоджувалися з положеннями Стамбульської конвенції, сторонами якої є 65 країн, Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур (Кіотска конвенція), сторонами якої є 114 країн, та Митного кодексу ЄС. Однак механізму розв’язання цієї актуальної для Закарпаття проблеми, яка викликає напругу на Державному кордоні, так і не надано. Законопроект про внесення змін до законодавства України з метою спрощення чи скасування «пересічки», як і раніше, знаходиться у Верховній Раді України без руху.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    ви бачили які черги на кордоні кожний день???