ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді переселенці повертають державі незаконно отримані соціальні виплати

    23 квітня 2024 вівторок
    92 переглядів
    На Закарпатті перевіряють законність призначення соцвиплат переселенцям.

    Спільна перевірка управління соцзахисту м. Ужгород та Державної фінансової інспекції виявили 30 внутрішньо переміщених осіб, які надали відповідним органам неправдиву інформацію про своє матеріальне становище і, таким чином, незаконно отримали від держави соціальні виплати загальною сумою 347 тисяч 566 гривень.

    На сьогодні порушниками з числа переселенців державі повернуто понад 63 тисячі гривень, повідомили в Управлінні праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради.
    Так, 17 громадян з тимчасово окупованих територій Луганщини та Донеччини, які володіють нерухомістю, мають відшкодувати державі понад 168 тисяч гривень.
    12 осіб-власників депозитів – понад 177 тисяч гривень, та одна особа, яка за даними Держприкордонслужби перебувала на окупованій території довше 60 діб, має повернути державі 1341 гривню.
    У своїх поясненнях щодо прихованої інформації про своє майно громадяни, зокрема власники депозитів, зазначали, що сподівалися на банківську таємницю.
    Натомість, в ужгородському управлінні соцзахисту наголосили, що інформація про акумульовані на банківських рахунках кошти була надана Міністерством фінансів України на вимогу Державної фінансової інспекції. Тепер уся інформація про майно і депозити відображені у єдиному реєстрі внутрішньо переміщених осіб, а це означає, що вірити "на слово" не доведеться – при подачі документів спеціалісти управління самі перевірять, чим володіє переселенець.
    Окрім того, віднедавна мобільні групи фахівців управління соцзахисту, пенсійного фонду, Держфінінспекції та міграційної служби почали здійснювати перевірку фактичного проживання внутрішньо переміщених осіб, що зареєструвалися у м. Ужгород.
    За підсумком перших перевірок, вже складено шість протоколів щодо відсутності громадян за місцем реєстрації.
    Загалом же, за даними Держфінінсекції в Закарпатській області, наразі встановлено незаконне нарахування та виплата соціальних допомог та компенсацій внутрішньо переміщеним особам на суму понад 1 мільйон гривень.
    Перевірка законності призначення соціальних виплат переселенцям на Закарпатті триває.
    Як повідомлялося, після додаткової перевірки 317 тисячам пенсіонерів, які повторно не поновили статус внутрішньо переміщеної особи, не отримують виплати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору