ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Карпатах квадроциклами нищать дороги і природу! (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    61 переглядів
    Один квадроцикл нічим природі не зашкодить, а ось декілька...

    У Карпатські гори прийшов бізнес...

    Вирубування лісів — не єдина біда Карпат. З кожним роком у горах з'являється все більше техніки, яка їх нищить. В гори прийшов бізнес, пишуть у соцмережах, коментуючи фото квадроциклів, які "косяками" можна зустріти на карпатських стежках.
    ”Ось квадроцикли на Піп Івані. Як і у випадку з Говерлою, я більш ніж впевнений, що тут заробляє нижня і середня ланка працівників заповідника. Так як зрозуміло що жодних дозвільних документів законним шляхом зробити не вийде. За невелику або ж і за велику плату пропускають всіх бажаючих нищити Карпати”, — написав днями у соцмережі Facebook прикарпатець Назар Заросляк.
    Опубліковані ним фото, викликали жваве обговорення у соцмережі. Бувалі туристи та любителі природи констатують: один квадроцикл нічим природі не зашкодить, але коли їхня кількість більша, заповідники страждатимуть, пишуть ”Вікна”.
    ”Один — нічим, десять — поправимо, сто — уже проблема. А народ катається пачками. І не тільи квадроциклами. Але ж усьому має бути межа. Думаю ви згодитесь зі мною, що по заповідних територіях рух будь-якого туристичного транспорту заборонений. І так, на цьому заробляють місцеві. Не через жадність, а через бідність і дурість”, — йдеться в одному з коментарів.
    ”В Пилипці, на Гембу накатали широку дорогу. Йдеш - пилюка дихати не дає. Але заборонити це не можливо! На вершину возять парапланеристів, збирачів чорниці, квадроцикли косяками... В гори прийшов бізнес. Треба з цим змиритись. От лише дороги треба прокласти окремо, подалі від туристичних стежок”, — зазначив Олександр Стефанович.
    Нагадаємо, днями Говерлу “пошматував” десяток мотоциклів на кросовій гумі. Мотоциклісти зробили підйом без жодних погоджувальних документів, без дозволу лісництва, поліції, природоохоронної служби. Вони могли знищити стежку та завдати збитків нанесено рідкісній флорі і фауні заповідника.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору