ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатському бізнесу відшкодовано майже 367 мільйонів гривень податку на додану вартість

    24 квітня 2024 середа
    73 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    Протягом 7 місяців 2016 року платникам Закарпатської області відшкодовано 366,9 млн грн податку на додану вартість. Ця сума коштів, які надійшли на розрахункові рахунки платників, перевищує минулорічні показники за відповідний період на 43,9 млн грн, або 13,6%.

    З повернутих сум ПДВ левову частку відшкодовано юридичним особам – експортерам – 317,1 млн грн, або 86,4% від загальної суми по області.
    Слід зазначити, що в липні поточного року платникам краю з бюджету відшкодовано 113,4 млн грн податку на додану вартість, а це на 59,8 млн грн, або на 111,6 % більше, ніж у липні 2015 року.
    Крім цього, ГУ ДФС у Закарпатській області нагадує, що відповідно до пункту 200.7 статті 200 Податкового кодексу України (далі ПКУ), платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування, подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації. У такій заяві платник податку зазначає про його відповідність або невідповідність критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 ПКУ. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує податкову та митну політику, формує та веде:
    а) Реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку, які відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 ПКУ;
    б) Реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку, які не відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 ПКУ.
    Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюється у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до кожного відповідного Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.
    Центральний орган виконавчої влади, що реалізує податкову та митну політику, щоденно публікує на своєму офіційному веб-сайті реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Зазначені дані не належать до інформації з обмеженим доступом.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости