ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для Закарпаття характерні різні "міграційні" канали до Євросоюзу (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    33 переглядів
    На Закарпатті нелегалів найчастіше ловлять в святкові та передсвяткові дні

    З початку 2016 року в межах Закарпатської області оголошено 6 підозр за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

    Загрозливими залишаються процеси незаконної міграції, зокрема діяльність «афганського» каналу, спроба налагодження каналу переміщення громадян Шрі-Ланки та Індії, а також спроби налагодження каналу незаконної міграції громадян Бангладеш.
    Так званий «афганський» канал актуальний на ділянках Великоберезнянського, Ужгородського, Виноградівського, Перечинського та Берегівського районів. Схема полягає у прибутті громадян Афганістану в Україну з території Російської Федерації, здебільшого нелегально, і проживанні певний час у Києві або Одесі. Після формування груп чисельністю 4-6 осіб організовується їх відправка автомобільним транспортом до околиць населених пунктів в межах Закарпатської області з метою незаконного переправлення до Словацької або Угорської Республік. Маршрути залишаються незмінними та проходять через Середньоверецький, Ужоцький, та Торунський перевали.
    Діяльність щодо незаконного переміщення громадян Індії та Шрі-Ланки більш актуальна для ділянок Берегівського та Виноградівського районів та вирізняється формуванням їх в групи в м. Харкові, Львові, Києві або Одесі, звідки організовується доставка на територію Закарпатської області.
    Інколи спроби порушення кордону здійснюються особами, які перебувають в процедурі набуття статусу біженця, що активно використовується для тимчасового легального перебування в Україні. Крім цього, останнім часом побільшало спроб незаконного переправлення через кордон громадян Бангладеш, що пов’язане насамперед з нестабільною суспільно-політичною обстановкою в країні їх проживання. Склад таких груп в більшості є малочисельним – 3-5 осіб, як правило, це чоловіки віком від 20 до 40 років.
    Незаконних мігрантів на Закарпатті привозять, як правило, приховано, у вечірній та нічний час до околиць прикордонних населених пунктів. В подальшому провідники можуть здійснювати їх супровід як вглиб суміжної держави, так і лише до лінії кордону, звідки група рухається самостійно. Такі порушення кордону найбільш ймовірні у святкові, вихідні та передвихідні дні, як правило, в другу половину ночі, на світанку та в першу половину дня.
    Ліцензію на навчання іноземців в Закарпатській області отримав один навчальний заклад – Ужгородський національний університет (УжНУ). На даний час там навчаються 462 іноземних студенти, з яких, зокрема, з Індії – 372, Зімбабве – 17, Бангладеш – 14, Нігерії – 15. Більшість іноземців, 428, навчаються на медичному факультеті, 17 – на стоматологічному. За весь період проходження навчання жоден студент цього ВНЗ не був затриманий за спробу або порушення державного кордону.
    Відділ комунікації поліції Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору