ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті з незаконним рубками лісу боротимуться відеокамерами і безпілотниками

    18 квітня 2024 четвер
    66 переглядів
    Закарпатські держлісгоспи дрони й відеокамери закуповуватимуть за свої гроші.

    Закуповувати дрони держлісгоспи будуть власним коштом.
    У Держлісагентстві планують до кінця цього року забезпечити усі держлісгоспи відеокамерами та безпілотниками для боротьби з незаконними рубками лісу.
    Про це журналістам розповіла т.в.о. голови Держлісагентства України Христина Юшкевич.
    «Ми до кінця цього року плануємо спорядити усі держлісгоспи відеокамерами та безпілотниками для боротьби з незаконними рубками лісу», – сказала Х.Юшкевич.
    За її словами, у першу чергу таким обладнанням мають бути оснащені держлісгоспи тих областей, в яких спостерігаються масові незаконні рубки лісів – зокрема, Закарпатська, Львівська, Волинська. При цьому такі закупки держлісгоспи проводитимуть самостійно, за рахунок власних коштів, оскільки «лісова галузь уже тривалий час не отримує фінансування з держбюджету». Орієнтовна вартість таких закупок поки не називається.
    «Лише одна система відеоспостереження, включно з усім обладнанням, коштує близько 300 тис. грн. Але держлісгоспи північних лісистих областей мають у своєму розпорядженні такі кошти. Питання, як забезпечити дронами та відеокамерами господарства південних областей, лишається поки що відкритим», – наголосила Х.Юшкевич.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору