ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Говерлу піднялись працівники закарпатського ДП «Брустурянське ЛМГ» (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    92 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Працівники держлісгоспу ДП «Брустурянське ЛМГ» здійснили сходження на найвищу вершину України - Говерлу і познайомилися з унікальними природними пам'ятками цих гірських місць.

    Сходженню сприяла адміністрація та профспілковий комітет лісгоспу. Серпневе сходження на пік Говерли вдалося одним з наймасовіших. На найвищу гору відправилася команда лісового господарства з 14 чоловік які сповнені рішучості піднятися на вершину, висота якої 2061 м над рівнем моря. Гора розташована на хребті Чорногора в Карпатах, на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей, в 17 кілометрах від кордону з Румунією.
    На самому піку лісівники гордо розтягли прапор України. Для працівників ДП «Брустурянське ЛМГ» це вже не перше сходження, і лісівники готові підставити плече та допомогти кожному, хто хоче відправився по незнайомому для них маршруту.
    Назва Говерли походить від румунської мови та означає «важкопрохідне піднесення». Перший туристичний маршрут зі сходженням на Говерлу був відкритий в 1880 році. Гора має правильну конусоподібні форму, в основному вона покрита альпійськими луками й чагарниками, подекуди зустрічаються кам'яні осипи. Біля підніжжя гори знаходиться один з витоків Пруту, а недалеко від нього - мальовничий каскад водоспадів, загальна висота якого становить близько 80 метрів.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору