ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З 1 серпня "Закарпатгаз" почав використовувати систему електронних закупівель ProZorro

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    ПАТ «Закарпатгаз» повідомляє...

    «Закарпатгаз» вирішив приєднатися до сучасної та прогресивної системи закупівель для більшої прозорості, ефективності та отримання найвигідніших цінових пропозицій, які можуть запропонувати учасники електронних торгів. Очікується, що використання платформи ProZorro допоможе знизити ціни постачальників на 5-15%.

    З 1 серпня газорозподільна компанія за власною ініціативою стала учасником системи електронних торгів. У поточному місяці ПАТ «Закарпатгаз» за допомогою ProZorro готується провести перші публічні закупівлі на суму від 10 до 50 тисячі гривень.
    Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року використовувати систему ProZorro для проведення відкритих публічних закупівель через електроні майданчики зобов'язані місцеві органи влади, комунальні підприємства та інші організації, що використовують кошти платників податків.
    «Хоча ми не є державною компанією або органом влади, ми все одно вирішили випробувати цю систему. Від участі у ній очікуємо скорочення власних витрат, адже таким чином відсіюються непривабливі цінові пропозиції та розширюється мережа постачальників послуг. А за разом формується прозора модель закупівель», - наголосив начальник управління матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Закарпатгаз» Юрій Яворовський.
    Для проведення електронних торгів в системі ProZorro компанія вже пройшла реєстрацію на електронному майданчику «Е-Тендер», фахівці якого стояли біля витоків створення діючої системи. Цей майданчик використовують також НБУ, Міністерство оборони України, Держрезерв, Адміністрація морських портів, КМДА і ХМДА. Завдяки новій системі закупівель компанія очікує на здорову конкуренцію між постачальниками та відсіювання неринкових пропозицій.
    На початковому етапі ПАТ «Закарпатгаз» використовуватиме систему ProZorro для придбання товарів зі стандартною специфікацією: канцелярського приладдя, офісного паперу тощо. Після відпрацювання алгоритму роботи у системі компанія розширюватиме перелік товарів та послуг, необхідних для забезпечення безаварійної та безперебійної подачі природного газу закарпатцям.
    «В умовах складної фінансової ситуації на підприємстві, для нас, безперечно, важливий економічний ефект від участі у проведенні відкритих торгів. Це дозволить зменшити витрати підприємства. Але незважаючи на це, на жаль, говорити про стрімкі економічні стрибки при встановлених тарифах, навіть за умови використання найсучасніших інструментів закупівлі не доводиться», - констатує директор фінансовий ПАТ «Закарпатгаз» Наталія Дорохіна.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору