ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Лісовий дозор" Закарпаття на варті охорони лісів від браконьєрів (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    52 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    У лісах Закарпаття в автономному режимі працюють відеопастки. Камери допомагають виявляти тих, хто нехтує лісовим багатством і порушує закони України. Це забезпечує також найбільш ефективну роботу всієї системи.

    Інформація про те, що в лісі ведеться відеоспостереження, поміщена на табличках «Ведеться відеоспостереження» при в'їзді біля КПП у ліс. Камери дозволяють роздивитися навіть обличчя тих, хто потрапляє взону видимості, на відстані від 20 до 30 метрів. Відмінно читаються й автомобільні номери, - повідомляє начальник відділу охорони захисту лісу та внутрішнього аудиту Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Палінкаш.
    «На даний момент на території лісових господарств вже встановлено понад 14-ти апаратів. Вони розміщені в ДП «Ясінянське ЛМГ», ДП «Рахівське ЛДГ», ДП «Великобичківське ЛМГ». Найближчим часом буде завершено встановлення 6 відеокамер в ДП «Брустурянське ЛМГ» та ДП «Мокрянське ЛМГ». І це тільки початок боротьби з «крадіями лісу». Сучасні технології допомагають виявити порушників у держлісфонді та довести їх провину. А про те, що в лісі ведеться відеоспостереження, відвідувачів інформуватимуть відповідні аншлаги та попередження що ведеться відеоспостереження. Відеолопастки працюють цілодобово та охоплюють понад 80% лісового фонду й можуть тривалий час працювати в автономному режимі, вони надійно захищені від несприятливих погодних умов: їм не страшні ні проливний дощ, ні сильний вітер, ні морози. Тому кожен, хто захоче зрубати дерево нелегально, понесе відповідальність за свої дії. А нечесні лісівникі будуть звільнені», - зазначає Іван Палінкаш.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору