ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Генконсульство Угорщини в Ужгороді – ровесник незалежності України (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    104 переглядів
    Генеральне консульство Угорщини працює на Закарпатті вже 25 років.

    Цю загадкову споруду на набережній Ужа в обласному центрі Закарпаття добре знають ті, кому доводилося вирішувати проблеми віз та інших супутніх закордонних питань.

    На Православній набережній ось уже ціле десятиліття базується Генеральне консульство Угорщини у місті Ужгороді. А загалом угорське генконсульство в Закарпатті є ровесником державної незалежності України. Йому, як і незалежній Україні, у серпні цього року виповнюється 25.
    У суботу, 13 серпня, демонструючи свободу від забобон, угорські дипломати влаштували з нагоди ювілею у генконсульстві День відкритих дверей. Для журналістів, державних чиновників, усіх, хто цікавиться будь-якими аспектами життя дипломатичної установи.
    У холі будівлі дипмісії, у звичайні дні зачиненої для простих смертних, як мовиться, на три замки, гостей щиро зустрічав особисто господар – генеральний консул Йожеф Бугайла з привітною посмішкою на обличчі. І сам генконсул, і його колеги терпляче давали інтерв’ю, відповідали на питання, люб’язно фотографувалися з гостями, а у перерві – смакували кавою.
    Віце-генконсул Ласло Віда залюбки запропонував панорамівцям екскурсію триповерховою будівлею консульства, площа якого наближається до 2 тисяч метрів квадратних.
    Якщо у серпні 1991 року персонал угорського диппредставництва в Ужгороді складався всього з одного працівника, то нині їх понад 50 і, таким чином, це одне з найкрупніших угорських представництв за кордоном.
    У супроводі віце-генконсула ми пройшли весь маршрут консульством, побували у “святая-святих”, насолодилися виставкою “кружев хёолоші”, що є не тільки творами мистецтва, а й послом Угорщини у всьому світі. До речі, у холі консульства нині експонується виставка неординарних полотен закарпатського митця Антона Ковача.
    Цією акцією генеральне консульство Угорщини в Ужгороді ще раз продемонструвало свою відкритість і налаштованість на ще тіснішу співпрацю з громадянами та установами території обслуговування, готовність зближувати людей, народи і країни.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору