ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У лісах Закарпаття ростуть «танцюючі» аномальні дерева! (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    18 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Багато мандрівників розповідають про побачене дивне явище, яке надзвичайно рідко зустрічається в природі, - «танцюючий» ліс.

    Виявляється, і Закарпаття не виняток, тут також зустрічаються такі цікаві представники лісових масивів.
    Як розповідає головний спеціаліст відділу охорони і захисту та внутрішнього аудиту ЗОУЛМГ Мирон Рейпаші, танцюючий ліс з нахиленими чи вигнутими стовбурами - унікальна знахідка для лісівників.
    «Ліс є не тільки джерелом кисню, а й естетичною насолодою. Немає нічого спокійніше, ніж можливість насолоджуватися видом прекрасного лісу, який зберігає свою історію і свої таємниці. Однак ліс буває різний. У закарпатських лісах ростуть унікальні дерева - викривлені або як ще їх ще називають «танцюючі». Їх не багато, але поодинокі зустрічаються. Для лісівників такий аномальний ліс - знахідка. Кривизна може бути успадкована, що нерідко буває у ялини, модрини, сосни і бука. Також вона викликається зовнішніми причинами: вітром, одностороннім тиском снігу, вигином саджанця при посадці, зростанням дерева на похилій ділянці поверхні або при поганому догляді за лісом, що росте на косогорі», - зазначив Мирон Іванович.
    Що цікаво багато хто вважає що то такі викривлені дерева виростають в місцях з сильним енергетичним полем. Біоенергетики стверджують, що це місця сили з геопатогенними особливостями.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору