ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Унікальна закарпатська «Гармонія»: 24-й літній сезон (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    65 переглядів
    З дітьми займаються Маріанна Сокач (ліворуч) та Наталія Шіпош.

    Цей єдиний на Україні унікальний оздоровчий заклад започаткував роботу у 1993 році.

    Нині літня школа – табір «Гармонія» для творчо обдарованих дітей в закарпатському селищі Чинадієво Мукачівського району завершила свій 24-й сезон. Організаторами унікального дитячого закладу є управління культури Закарпатської облдержадміністрації (начальник Вікторія Фролова) та облорганізація профспілки працівників культури (голова Наталія Товтин), а незмінним його керівником – директор Чинадіївської дитячої школи мистецтв Михайло Фендик.
    Цього року у першу зміну до дитячого закладу приїхали 95 юних талантів з усієї області – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних творчих конкурсів. За традицією, зміна у таборі розпочалася творчим концертом її вихованців, оскільки всі діти вже мали певну школу підготовки у своїх мистецьких навчальних закладах, з успіхом виступали на творчих конкурсах.
    А далі протягом 21 дня обдаровані діти, вдосконалюючи свою майстерність, відвідували уроки відомих викладачів, серед яких – голови циклових комісій Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора – заслужений працівник культури України Володимир Стегней, заслужений артист України Ференц Томич, Наталія Шіпош, Маріанна Сокач. Головною метою діяльності школи було сприяння розвитку юних талантів, закріплення творчих нахилів у дітей. Йдеться про школу гри на скрипці, віолончелі, баяні, акордеоні, фортепіано, духових інструментах – кларнеті, саксофоні, трубі, флейті тощо.
    Свої нові творчі досягнення діти показали у заключному концерті наприкінці табірної зміни, навчившись виступати дуетами, тріо, квартетами, демонструючи злагоджену колективну гру на різних музичних інструментах. Це був справжній фестиваль творчих обдарувань.
    Але унікальність закарпатської «Гармонії» полягає в тому, що творча частина оздоровчої зміни тісно перепліталася з добре організованим відпочинком. Під керівництвом Оксани Костур для дітей було влаштовано різноманітну насичену культурно-дозвіллєву програму. Вона включала проведення інтелектуальних, творчих конкурсів, вікторин, розваг, змагань з різних видів спорту, відвідання під час екскурсій історичних і культурних пам’яток, оздоровчих закладів нашої області.
    З ініціативи голови обласної профорганізації галузевої профспілки Наталії Товтин у «Гармонії» було організовано ще одну оздоровчу зміну – для дітей працівників культури Закарпаття. І хоча цього разу сюди на відпочинок приїхали школярі, які не брали участі у престижних творчих конкурсах, завдяки зусиллям вихователів оздоровниці, особисто начальника табору Михайла Фендика окремі навички творчої програми діти під час зміни теж опанували. А це – кроки до духовного збагачення, гармонії душі. Загалом цього літа в таборі гарно провели свої канікули близько 200 дітей.
    Наступного року літня школа-табір «Гармонія» відзначатиме своє 25-річчя. Голова обласної профспілкової організації працівників культури, член Ради ФПУ Наталія Товтин переконана, що майбутній сезон стане таким же успішним, як і усі 24 попередні.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, Фото автора
    551-1.jpg
    Заняття проводить заслужений працівник культури України Володимир Стегней.
    551-2.jpg
    На сцені з дітьми – заслужений артист України Ференц Томич.
    551-3.jpg
    Начальник літньої школи-табору «Гармонія» Михайло Фендик (в центрі) з юними даруваннями.
    551-4.jpg
    Голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин (друга ліворуч) та голова облпрофради Володимир Фленько обговорюють питання харчування дітей з працівниками харчоблоку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору