ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ігор Коцур: «На Закарпатті активно діє кузня майбутніх лісівників»

    19 квітня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Сьогодні в Закарпатській області діють 40 шкільних лісництв, де навчаються 400 вихованців. Школярі засвоюють ази лісової справи на ділянках.

    Діти вивчають і досліджують рослинний і тваринний світ нашого краю. Однак, діяльність шкільних лісництв не обмежується тільки суто навчальним процесом з зазубрювання теоретичних даних. Учні беруть активну участь в природоохоронних і лісогосподарських заходах.
    Як розповідає перший заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур, на теренах лісового та гірського краю активно діє кузня майбутніх лісівників:
    «Учнівські лісництва – одна з традиційних і в той же час найдієвіших форм залучення учнівської молоді до охорони природи. Вони виховують у дітей дбайливе ставлення до природи, розширюють і поглиблюють знання у галузі природничих наук, дають практичні уміння та навички ведення роботи у лісовому господарстві», - каже Ігор Несторович.
    «До того ж молоді лісівники допомагають своїм мудрим старшим наставникам, а саме - роблять посадку і посів лісу, доглядають за лісонасінними плантаціями, вирощування садивного матеріалу для озеленення, виявлення вогнищ пошкодження лісу шкідниками і хворобами та повідомляють керівництво лісництва, охорону і приваблювання птахів, підгодівлю диких тварин і птахів, облік і охорону мурашників, виявлення і охорона пам’яток природи, рідкісних видів дерев, кущів і трав’янистих рослин, заготівлю лікарської сировини, грибів, ягід, насіння дерев і чагарників і дослідницької роботи. Шкільне лісництво може бути стартовим майданчиком для проведення різних форм природоохоронної роботи в школах і позашкільних закладах: створення екологічних стежок, проведення спостережень, екскурсій, експедицій, походів».
    Щорічно наші шкільні лісництва беруть активну участь у Всеукраїнському зльоті шкільних лісництв, і при цьому досягають високих результатів: цьогоріч учні Кам’яницького шкільного лісництва на змаганнях в Черкасах посіли 4 місце випередивши 20 команд своїх суперників.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору