ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Геннадій Москаль: «Розруха і розгул контрабанди не на кордонах, а в головах наших нардепів»

    19 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів
    Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    "На Закарпатті вже другий тиждень працюють співробітники Головного управління «К» СБУ, які приїхали сюди для боротьби з контрабандою," – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль.

    У ніч на сьогодні в область заїхали п’ять автомобілів зі співробітниками спецпідрозділу по боротьбі з контрабандою Державної фіскальної служби України. Крім них на Закарпаття прибула створена урядом так звана «Чорна сотня» по боротьбі з контрабандою. Минулого тижня керівник НАБУ пан Ситник заявив, що пріоритетом роботи на Західній Україні буде саме боротьба з контрабандою. Мушу заявити, що всі перераховані силові структури даремно витрачають державні гроші. Від їхньої роботи не буде жодного ефекту, поки контрабанда вважається в Україні не кримінальним злочином, а звичайним адміністративним правопорушенням.
    Ще раз нагадую, що стаття 483 Митного кодексу України визначає контрабанду як адміністративне правопорушення, за яке передбачений штраф у розмірі 100 відсотків вартості предметів контрабанди з їх конфіскацією.
    Для реальної, а не декларованої боротьби з контрабандою необхідно повернути скасовану в часи Януковича кримінальну відповідальність за цей злочин. До того на митницях і вздовж кордонів можна вводити хоч військовий, хоч надзвичайний стан, а результату не буде. На Закарпатті є рекордсмени, які понад сто разів притягалися до адміністративної відповідальності за контрабанду, і продовжують займатися нею далі. Для них не страшні ні НАБУ, ні головне управління «К» СБУ, ні спецпідрозділи ДФС, ні «чорна», ні навіть «голуба» сотня. Тому що все, що вони можуть, – це вилучити контрабанду, накласти за неї штраф і відпустити порушника. Який наступного дня знову понесе коробку сигарет у сусідню країну. Силових підрозділів у нас багато, але можливостей припинити контрабанду немає. Ще минулого року на розгляд Верховної Ради кілька закарпатських нардепів подали підготований мною законопроект про повернення кримінальної відповідальності за контрабанду хоча би підакцизних товарів. Однак його завалили ще в першому читанні. Тому починати боротися з контрабандою слід не на кордоні, а в Києві – у Верховній Раді України. Бо справжній безлад і розгул контрабанди відбувається не тут, на Закарпатті, а в головах наших нардепів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору