ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільший гірський велосипедний марафон "Стежками опришків" вчетверте відбувся у Рахові (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    68 переглядів
    Переможці-чоловіки отримали пам'ятні бартки ( декоративні сокири) і капелюхи.

    21 серпня Рахів знову приймав велосипедистів з усієї України та закордонних гостей. Понад 100 людей приїхало в мальовниче місто підкорювати стрімкі стежки, якими, за легендами, ходили народні месники опришки.

    Свидовецький хребет, яким проходять траси змагання один з найвищих гірських хребтів у Карпатах і має висоту понад 2 тисячі над рівнем моря. Учасники долали 78 кілометрів кам'янистими дорогами, довгими спусками та підйомами. Загальна кількість набраної висоти понад 3 тисячі метрів.
    Подолати дистанцію марафону можуть тільки витривалі та сильні спортсмени. Цього року Соколов Дмитро з Одеси переміг з часом 5 годин 12 хвилин.
    Майкл СОММЕР з Данії відстав від переможця на 11 хвилин і зайняв 3 місце. Він учасник понад 40 марафонів у різних країнах світу. Він розповів нам що йому надзвичайно сподобалась організація: чудова розмітка траси, з якою важко заблукати, велика кількість КП, які смачно годували та могли надати технічну допомогу чи евакуювати учасників в разі травмування. Йому дуже сподобалась недоторкана та дика природа Карпат, такого на європейських змаганнях не знайдеш. Майкл відзначив, що марафон дуже технічний, йому довелось використати всю свою силу та спритність та вміння, для того, щоб зайти на подіум. Загалом він оцінив організацію на 10 з 10 балів.
    Марафон стежками опришків визнали таким, що відповідає критеріям міжнародного союзу велосипедистів (UCI), а це означає, що можна проводити змагання міжнародного рівня в Україні. Це дуже важливо для розвитку спорту. Наприклад, на олімпійські ігри у нас відібралося лише дві спортсменки, і в категорії МТБ не було представлено жодного чоловіка. Здобувати цінні бали для участі у міжнародних змаганнях можна і в нас, але спортсмени змушені виїжджати на змагання за кордон.
    Стежки опришків створюють ентузіасти, при сприянні міської влади, та активної громади Рахова. Ці змагання проходять на дуже високому рівні, і не дарма їх вважають найкращім гірськім МТБ марафоном в Україні. Гості марафону зазначають: тут дуже душевна атмосфера, і справжня гуцульська гостинність.
    Переможці замість традиційних кубків отримали пам'ятні бартки ( декоративні сокири) і капелюхи, а дівчата - гуцульські корони.
    Змагання пройшли без травм, цього року дуже пощастило с погодою, і сонечко дало змогу любуватися чудовими гірськими пейзажами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору