ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відбудеться перший суд по суті "мукачівської справи"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    85 переглядів
    Закарпатський Правий Сектор повідомляє...

    26 серпня 10.30 в місті Мукачево, на вулиці Беляєва, 8 відбудеться розгляд "мукачівської справи" щодо чотирьох закарпатських правосекторівців.

    Це буде підготовче судове засідання - перший суд по суті справи. Це засідання вже пробували провести в Мукачівському міськрайонному на початку липня, однак судом було встановлено, що обвинувальний акт слідчими Генпрокуратури (!) було вручено (точніше, не вручено взагалі) з численними порушеннями. Відтоді прокурор спершу подав до Закарпатського Апеляційного суду оскарження ухвали Мукачівського, а згодом своє оскарження забрав, а обвинувальні акти - вручив.
    Четверо правосекторівців - Володимир Бурча, Родіон Горбенко, Сергій Деяк та Роман Мунчак - вже другий рік утримуються під вартою.
    Нагадаємо, у конфлікті в Мукачеві в липні 2015-го ТСК (тимчасова слідча комісія) Верховної Ради звинуватила керівництво місцевих МВС та СБУ, в СБУ в свою чергу зазначали, що тероризму в зазначених подіях не вбачають і винили МВС, численні громадські активісти та блогери здебільшого покладали вину на відсутність змін у країні після Революції Гідності, і тільки Генеральна прокуратура, що веде справу від початку, у нашумілому на весь світ конфлікті винить лише чотирьох добровольців-фронтовиків із "Правого сектору".
    Спочатку хлопців звинувачували в тероризмі та створенні бандформування. Згодом же в прокуратурі вирішили "вдосконалити" звинувачення і "збагатити" їх так званим стандартним набором патріота: додали ще низку статей, серед опису яких - події, що пов'язані з люстрацією чиновників під час Майдану. Однак, фактами та доказами жодні звинувачення, звісно ж, не підкріплюються. Загалом кожен отримав обвинувальний акт із 10-11 статтями Кримінального Кодексу України.
    693.jpg
    Адвокат правосекторівців, Роман Бухтояров, на своїй сторінці в фейсбук зазначає:
    "Один раз Ми повернули обвинувальний акт прокурору - повернемо ще раз. Ми повинні навчити прокурорів працювати згідно Закону. Ми повинні змусити їх поважати Закон та права людей. Вони виконають замовлення - ми маємо зупинити переслідування хлопців. Кожен з нас може стати заручником їхнього режиму. Вони хочуть влаштувати судилище - ми хочемо справедливий суд."
    До слова, на кожному засіданні у даній справі, чи то від групи підтримки, чи то від чотирьох підозрюваних, двоє з яких ще й поранені, а один - навіть на милицях, суди охороняють численні загони колишнього "Беркуту", Нацгвардії, поліції-міліції, СБУ. Подібна практика, як і сама процедура судилищ, спостерігається по всій Україні на судах над політв'язнями. За однією схемою судять і "мукачівських партизан", і торнадівців, і "вінницьких месників" та Віту Завіруху, і "цинічних бандер" Гордєєва й компанію, і Юрія Павленка "Хорта", і азовця Станіслава Краснова, і багато інших. Так, наче у теперішньої влади немає для правоохоронців інших завдань, окрім того, щоб охороняти їх (владу) від патріотів.
    Отже, у п’ятницю, 26 серпня, просимо громадськість та ЗМІ підтримати хлопців у суді, адже тільки великий розголос та наша з Вами небайдужість можуть давати надію на заміну українських судилищ на суди.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору