ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Універсам» Берегова: від радянської новобудови до сучасного довгобуду (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    61 переглядів
    Що говорить радянський путівник по Берегову?

    Цю будівлю на розі вулиць Бако Габора та Тіноді берегівчани ще й зараз за звичкою звуть «Універсамом», хоча нині цей довгобуд вже мало чим нагадує колишній славетний магазин, в якому в часи радянського дефіциту могло пощастити придбати щось зі скромного асортименту тодішніх «промтоварів».

    Путівник по Берегову, виданий в 1983 році, помістив світлину цього магазину як одну з ілюстрацій нового, радянського життя старого міста, з коментарем «Универсам – новостройка улицы Октябрьской революции».
    На початку 1990-х цей колись сучасний торгівельний об’єкт занепав, його доля тривалий час не вирішувалась. Ходили чутки, начебто будівлю викупила одна з релігійних громад, аби влаштувати там житловий будинок. За неофіційною інформацією, зрештою «Універсам» був викуплений за суму близько 10.000 доларів одним з відомих берегівських бізнесменів (або «в складчину»), після чого почалася реконструкція колись переважно металево-скляної споруди на більш ґрунтовну, з цегли та бетону. Начебто, у підприємців були плани влаштувати тут готель для далекобійників, адже кордон зовсім поруч. Для паркування габаритних фур пристосували б великий пустир в кількасот метрах від «Універсаму» - поруч із практично непрацюючою вже вузькоколійкою.
    Задум, певно, перспективний – та щось, вочевидь, не склалося – відтак, от вже кілька років вже не магазин, і ще явно не готель виглядає наступним чином:
    Олег Супруненко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору