ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородське ТОВ «Ядзакі Україна» розширяє потужності на понад 1000 нових робочих місць

    28 березня 2024 четвер
    184 переглядів
    ТОВ «Ядзакі Україна» - одне з найактивніших підприємств на Закарпатті.

    Найближчим часом одне з найактивніших підприємств на Закарпатті з іноземними інвестиціями ТОВ «Ядзакі Україна» розширить свої потужності та збільшить кількість робочих місць ще на 1100 (на сьогодні тут працюють 1300 осіб).

    На заводі міжнародної корпорації «YAZAKI», розташованого в Ужгородському районі, розпочинаються два масштабні проекти. Про це повідомив Мілош Босак, виконавчий директор ТОВ «Ядзакі Україна».

    За 5 років «Ядзакі Україна» увійшов у трійку кращих серед 17-ти підприємств Європи

    «Над можливістю розпочати ці проекти ми працювали кілька місяців. Було досить складно, адже з нами змагалися підприємства з Румунії та Марокко. Але наша перевага — це співпраця з відомим німецьким брендом, у якого дуже високі вимоги. Майбутні замовники, з якими також розпочинаємо співпрацю, не з корпорації, але вони ознайомлені з нашими високими стандартами на прикладі попередніх. І це зіграло свою роль, — розповідає Мілош Босак. – Логістично замовники розташовані від Ужгорода на оптимальній відстані. Це також є стимулом для розбудови на заводі нових потужностей».

    Після двох років кризи в Україні, такі рухи в місцевій економіці дуже позитивні для регіону. За словами виконавчого директора, західна Україна у недалекій перспективі — одна зі стабільних частин Європи. Зважаючи на активні міграційні процеси, рух робочої сили із сходу на захід, переселення з півдня на північ додає труднощів європейським державам. «Європа повинна з цим розібратися і стабілізуватися. Ми за останні 5 років дуже сильно прогресували з нашим заводом в Україні (Закарпатті). Адже увійшли в топ-3 із 17 заводів корпорації по Європі. І це свідчить про те, що люди в Україні здатні робити складні продукти і є абсолютно конкурентноспроможними на ринку праці. Результати нашої роботи були помічені. Так лише протягом останніх шести місяців ми провели три європейські конференції, де приймали експертів корпорації з усієї Європи, IT-спеціалістів, експертів з якості та вищий менеджмент. Такого рівня події не так часто відбуваються у цьому невеличкому регіоні», – розповідає Мілош Босак.

    На «Ядзакі-Україна» пояснюють: хороші показники підприємства — результат постійного покращення умов праці.

    — 3,5 роки тому ми інвестували чималі кошти у систему кондиціонування, — продовжує пан Мілош. — Адже працівники — наш основний ресурс і наша опора. Тому ми щодня робимо все, аби вони із задоволенням могли приходити на комфортне робоче місце. У виробництві використовуємо сучасну швейцарську техніку, яка дає найкращу якість нарізування проводів. Все решта – ручна робота, тому відсоток людської праці на виробництві суттєвий.

    А на дозвіллі — туристичний клуб та літній табір для дітей працівників

    Не забувають на ТОВ «Ядзакі Україна» і про дозвілля своїх працівників. Для цього на підприємстві діє Туристичний клуб, з яким подорожують по всьому Закарпаттю. Цього року започаткували і дитячий табір для дітей працівників. Всі витрати на путівки для діток покриває підприємство, бо ж держава вже кілька років поспіль припинила виділяти путівки з фонду соціального страхування. А ще ТОВ «Ядзакі Україна» — можливість кар’єрного росту відповідно до вмінь та спеціальностей.

    — Зараз ми маємо багато вакантних місць за новими проектами, – веде далі Мілош Босак. — Однак, навіть інженеру з великим досвідом треба час аби вивчити специфіку виробництва. Ми надаємо таку можливість — учитися, працюючи. Між нашими робітниками, до речі, теж є таланти, але їх треба розвивати, і стимулювати до вдосконалення. А от на вакантні посади в офіси влаштовуємо, насамперед, людей з компанії. Тих, хто розуміє середовище і знає специфіку роботи, адже завод — це високоорганізований організм, котрий має працювати як годинник...

    При цьому виконавчий директор підприємства зізнається, що нині ТОВ «Ядзакі-Україна» потрібні як високоосвічені люди, так і працівники для виробництва. І підкреслює, що будь якому працівнику потрібно знати специфіку роботи.

    «Інвестувати в людей — це найкращий підхід…»

    — Два з половиною роки тому ми розпочали проект з ПТУ в Ужгороді: відкрили клас, привели до ладу обладнання, — розповідає Мілош Босак про один із соціальних проектів, реалізованих підприємством.. — А цього літа мали вже перших випускників. Звичайно, ми розуміємо, що не всі підуть працювати саме до нас. Але кожен випускник завдяки цьому досвіду буде знати, як має виглядати робоче місце, яким має бути порядок і що таке європейські стандарти. Наступна категорія — університети. З ними розглядаємо різні можливості інтенсивної співпраці. Співпрацюємо з факультетом міжнародних відносин УжНУ та налагоджуємо контакти з інженерно-технічним факультетом. Потрібні також спеціалісти, котрі володіють англійською мовою, адже вона — ключова у корпорації. Оскільки запускаємо нові проекти, шукаємо фахівців, які будуть мати не тільки знання і бажання, а й здатні розвиватися у певній галузі роботи. Потрібен симбіоз між роботодавцем та навчальними закладами. Якщо ми самі хоч трохи у цьому напрямку зробимо, тоді, на мою думку, гасло «Живи і працюй в Україні!» матиме у собі реальний, а не суто популістичний зміст…

    Мілош Босак також констатує, що підприємство має добрі стосунки з сільрадою села Холмок на Ужгородщині, де розташований завод. Загалом, зі слів виконавчого директора, влада намагається розуміти підприємство. ТОВ «Ядзакі Україна» працює і з іншими селами. Наприклад, у Чорноголовій, звідки доїжджає 90 працівників, вирішили допомогти з освітленням. Село коштів не має, а діти змушені у темряві ходити у школу болтом та дорогами, що розбиті лісовозами. Можна генерувати такі проекти. Хоча пан Мілош не приховує, що ще 3-4 роки тому підприємство не було спроможне фінансово робити такі речі. Сьогодні справно сплачуючи податки з доходу, та реалізовуючи соціальні проекти ТОВ «Ядзакі Україна» намагається бути прикладом успіху, розвитку і турботи про своїх працівників…

    — Інвестувати у людей — це найкращий підхід, — резюмує пан Мілош. За цим — успіх і майбутнє. Наші проекти і те, що ми сьогодні вже робимо в Україні — найкраще цьому підтвердження.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору