ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття готове до опалювального сезону на 80 відсотків

    20 квітня 2024 субота
    69 переглядів
    Закарпатська ОДА повідомляє...

    Стан готовності підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та бюджетних установ області до роботи в осінньо-зимовий період та підсумки проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей обговорили на засіданні колегії ОДА.

    У засіданні під керівництвом голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля взяли участь керівники районів області, а також профільних управлінь облдержадміністрації.
    Підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та установ бюджетної сфери станом на початок місяця в області виконано на 80 відсотків, що в межах планових показників. За даними департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА, до опалювального сезону готові 1077 автономних котелень, зокрема закладів освіти та медичних установ. В області нині в установах соціальної сфери працює 507 котелень з використанням твердих видів палива, майже дві сотні з них використовують вугілля. Г. Москаль закликав присутніх звернути увагу на цінову ситуацію на паливні дрова та вугілля та забезпечити організацію проведення тендерних процедур, оскільки придбання за завищеною ціною є неприпустимим для установ бюджетної сфери.
    971-1.jpg
    Цьогоріч бюджетні установи повинні подати до Державної інспекції з енергонагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії акти готовності котелень до роботи в осінньо-зимовий період. Оскільки жодного такого акту в області не надано, голова ОДА закликав керівників районів владнати це питання.
    Йшлося під час засідання і про рівні розрахунків за спожиті енергоносії. За січень-липень п.р. населення області розрахувалося за спожитий природній газ на 129 %, бюджетні установи – на 100%. За спожиту електричну енергію за цей період населення розрахувалося на 102%, установи та організації, що фінансуються з державного бюджету – на 92%.
    Одним із важливих та на сьогодні не вирішених є питання встановлення на котельнях установ медицини та освіти автономних резервних джерел електропостачання на випадок аварійних відключень. Голова ОДА також закликав створити регіональні оперативні штаби з питань забезпечення сталого проходження опалювального сезону. Крім того Г.Москаль наголосив керівникам районів на необхідності реально взятися за розв’язання питання енергоефективності.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору