ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У міжнародного аеропорту "Ужгород" таки є міжнародні перспективи?

    28 березня 2024 четвер
    80 переглядів
    МАУ готова запустити в Ужгород літаки типу "Боїнг".

    Міжнародні Авіалінії України зацікавлені у відновленні роботи аеропорту «Ужгород» для налагодження рейсів з обласного центру Закарпаття до міст України, а також до Європи та США.

    МАУ готова запустити в Ужгород літаки типу "Боїнг", однак аеропорту слід виконати певні технічні умови
    Йдеться про літаки великої місткості типу «Боїнг» та «Ембраер» із мінімальною місткістю сто пасажирів. У планах авіакомпанії здійснення рейсів із Ужгорода з посадкою, до прикладу, в Києві і далі в напрямку різних країн світу, повідомляють у Закарпатській ОДА.
    Представники компанії вважають, аеропорт Ужгорода має можливості для відправки та прийому міжнародних рейсів, і ці потужності необхідно використовувати. Однак для ефективного функціонування аеропорту слід виконати такі завдання:

    – зробити ремонт покриття злітної смуги та навігаційного обладнання;
    – запровадити електронний облік пасажирів (електронний квиток);
    – забезпечити аеропорт двома додатковими пожежними автомобілями, а також автомобілем для заправки повітряних суден киснем, установкою для повітряного запуску авіаційних двигунів, автомобілем для зняття зледеніння та обробки повітряних суден. МАУ готова надати допомогу в організації передачі аеропорту в оренду спеціального обладнання для обслуговування літаків із реактивними двигунами. А після реалізації вказаних пропозицій компанія візьметься за виконання регулярних рейсів із Ужгорода.

    Як повідомлялося, МАУ запросила права на польоти Київ-Ужгород до 2066 року. Так, у своїй заявці авіаперевізник просить комісію з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній дозволити літати по сім разів на тиждень з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2066 року. Засідання комісії мало відбутися 30 серпня, однак, інформації щодо результатів розглядів заявок наразі немає.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору