ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На ХVIII міжнародному фестивалі «Мій рідний край» призи отримали 4 теле- та 6 радіопрограм з України

    29 березня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    1-ше місце в радіоконкурсі отримала радіопрограма «Серцями в унісон»

    9 вересня 2016 року в Ужгороді завершився ХVIII міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». На урочистій церемонії серед дев’яти кращих теле- і радіопрограм, які розповідають про життя національних меншин у різних країнах, нагороджено чотири телепрограми та шість радіопрограм з України.

    Міжнародне журі, яке очолювали у телеконкурсі співголови директор телебачення «Тімішоара» з Румунії Лучіан Іоніка та заступник шеф-редактора порталу «Детектор медіа» Світлана Остапа; в радіоконкурсі відповідальний редактор ЗАТ Сервісу медіапослуг "Дуна" Пастор Золтан з Угорщини, нагородило наступні роботи:

    І місце присуджено телепрограмі «Ассірійські християни в Словаччині» (Радіо та телебачення Словаччини). Автори – Сільвія Коштьова, Мілан Резнічек.

    ІІ місце завоювала телепрограма «Він, вона і війна» (філія НТКУ «Луганська релігійна дирекція»). Автори – Андрій Шаповалов, Олександр Шелест, Юлія Гудковська.

    ІІІ місце віддали телепрограмі «На полонині» (ТВР Клуж, Румунія). Автор – Марія Чинар Жига.

    Спеціальними призами журі нагородили:

    у номінації «Краща авторська робота» телепрограма «Знай своє коріння». Автор – Янош Бенчік, (MTVA, Угорщина);

    у номінації «Краща режисерська робота» телепрограма «Свобода розп’ята між хрестами». Режисер – Леонід Парпауц, (філія НТКУ «Чернівецька регіональна філія»);

    у номінації «Краща операторська робота» «Реабілітаційний центр «Незабудка». Оператор – Томаш Ваш, (філія НТКУ «Закарпатська регіональна дирекція»;

    у номінації «Краща звукорежисерська робота» телепрограма «Ромафлорекс». Звукорежисер – Крістіан Штефанеску, (ТВР Тімішоара, Румунія);

    у номінації «Краще музичне оформлення» телепрограма «Бог – моя сила, моя впевненість». Автори – Янош Бенчік, Роберт Настор (MTVA, Угорщина);

    у номінації «Приз глядацьких симпатій» телепрограма «Тільки жінка». Автор – Ольга Орел (філія НТКУ «Вінницька регіональна дирекція «Вінтера»).

    У новій номінації "Мій рідний край" перемогла робота "Есе про Крим" філії НТКУ "Волинська регіональна дирекція"). Автор і режисер - Олена Собець.

    1-ше місце в радіоконкурсі отримала радіопрограма «Серцями в унісон» філія НТКУ Закарпатська регіональна дирекція (Україна), автор Таїсія Грись. Друге місце радіопрограма «Збереження традицій за допомогою батьківщини» MTVA (Угорщина), автор Янош Ланг. 3-тє місце радіопрограма «Дякую, Боже, за п’ятницю» Центральна дирекція «Українське радіо Перший канал» (Україна), автор Катерина Зайцева.

    Спеціальними призами журі нагородило у номінації «Краща авторська робота» Юрія Табаченка та Валентину Яроленко за радіопрограму «Шляхом життя» (філія НТКУ «Донецька регіональна дирекція»). У номінації «Краща режисерська робота» - Олександра Бабурова за радіопрограму «Життям ми зобов’язані життю» (філія НТКУ «Сумська регіональна дирекція»). У номінації «Краща звукорежисерська робота» - Юлію Сироклин за радіопрограму «Її душу не спустошили буревії життя» (філія НТКУ «Криворізька регіональна дирекція»). У номінації «Краще музичне оформлення» - Ендре Лібер за радіопрограму «Народна музика з дому», MTVA (Угорщина).

    «Приз глядацьких симпатій» дістався Людовіку Вудя за радіопрограму «Церква об’єднання», («Радіо Крайова», Румунія). У новій номінації «Мій рідний край» перемогла Ганна Шкряда з радіопрограмою «Операція Україна» (філія НТКУ «Львівська регіональна дирекція»).

    Нагадаємо, з 7 по 9 вересня на базі Закарпатської філії НТКУ тривав ХVIII міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

    У ньому брали участь 68 телепрограм і 45 радіопрогам з України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії, Чорногорії, Великої Британії, Польщі та Австрії.

    Мета ХVIII міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» – активізувати висвітлення життя національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території України та інших країн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору