ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кабмін змінив умови призначення субсидій на ЖКГ непрацюючим пенсіонерам

    19 березня 2024 вівторок
    73 переглядів
    Як призначатимуть субсидії непрацюючим пенсіонерам

    Кабмін України змінив правила призначення житлових субсидій для непрацюючих пенсіонерів.

    За новими правилами при призначенні субсидій для непрацюючих з цього року пенсіонерів буде враховуватися дохід не за попередній рік, а за попередній перед подачею звернення місяць. Таким чином Мінсоцполікі відреагувало на звернення одержувачів субсидій, які в 2015 році отримували пенсію і зарплату, а в 2016 році отримують тільки пенсію, проте при призначенні субсидії враховують дохід, якого фактично немає.
    Рішення було прийнято 8 вересня і вступить в силу найближчим часом. Тобто з вересня субсидія буде призначена за новими правилами - виходячи тільки з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.
    Нагадаємо, що уряд змінив порядок розрахунку доходу сім'ї при нарахуванні субсидій на житлово-комунальні послуги та придбання палива. Тепер отримати субсидії власникам земельних паїв стане складніше.
    За рішенням Кабміну в сукупному доході не враховуватиметься вартість безкоштовних санаторно-курортних путівок і регресні виплати. Зате будуть включені доходи від земельних паїв на підставі відповідних довідок.
    Як повідомляла "Країна", система монетизації субсидії, яка повинна була полегшити людям можливості сплати їх платежів за житлово-комунальні послуги, не запрацює в новому опалювальному сезоні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору