ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відбулася VI зустріч угорців Верхньотисянського регіону (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    35 переглядів
    Буштино стало місцем зустрічі угорців Верхньотисянського регіону.

    Зустріч проходила у селищі Буштино.

    Це дійство проводиться вже шостий рік поспіль, у різних населених пунктах Верхньотисянського краю. Цьогоріч господарем фестивалю стало Буштино.
    Тут зібралися представники угорської меншини з багатьох населених пунктів по обидва боки Тиси. Румунські Сігет-Мармаціей та Довге Поле, Рахів, Ясіня, Богдан, Ділове, Великий Бичків, Кобилецька Поляна, Солотвино, Тячів, Буштино, Вишково, Хуст – такою була географія учасників VI зустрічі.
    Напередодні в рамках зустрічі відбулись педагогічна конференція та концерт відомої піаністки, народної артистки України Етели Чуприк.
    А в суботу пройшов фестиваль угорської культури. Розпочалося дійство богослужінням у місцевій римо-католицькій церкві та парадом учасників. Делегації з табличками з назвами своїх населених пунктів у супроводі духового оркестру з Вишкова пройшли від храму до селищного парку ім.Б.Хмельницького. Тут, на стадіоні «Тиса», відбулося святкування.
    Учасників зустрічі привітали Генконсул Угорщини в м.Берегово Ендре Саліпскі та Буштинський селищний голова Іван Паш. Участь в офіційній частині узяли також декан Верхньотисянського деканату римо-католицької церкви Ласло Микуляк, добровільний організатор зустрічі Ілона Ловош, консул Угорщини в Ужгороді Ласло Куті, консул Угорщини в м.Клуж (Румунія) Янош Барабаш, голова селищної ради Довге Поле (Румунія) Лайош Фекете, Рахівський міський голова Віктор Медвідь, Хустський міський голова Володимир Кащук, голова села Богдан (Рахівський район) Степан Мільчевіч, голова Верхньотисянського осередку культурного товариства КМКС Йожеф Шарі, депутат Тячівської міськради Павло Амбруш, Вишківський селищний голова Ярослав Гайович, представники духовенства та інші.
    Відтак на глядачів чекали пісні і танці у виконанні творчих колективів та виконавців – учасників фестивалю та частування стравами угорської національної кухні. Гуляння тривали до пізнього вечора.
    Наступного року така зустріч відбудеться у с.Кобилецька Поляна на Рахівщині.
    Наталія Маджара

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости