ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Викладачі УжНУ звернулися до прокуратури і суду щодо тиску на них (ФОТОДОКУМЕНТИ)

    20 квітня 2024 субота
    132 переглядів
    Декан факультету здоров’я людини Олена Дуло.

    З боку декана факультету здоров’я людини Олени Дуло.

    9 вересня троє викладачів факультету здоров’я людини УжНУ звернулися до прокуратури Закарпатської області щодо тиску на них та інших викладачів їх же деканом Оленою Дуло.
    Мова йде про декана, яка разом із заступницею Наталією Бондарчук є фігурантом скандальної справи про отримання хабару та були затримані на “гарячому”.
    Згідно тексту колективного звернення: 31.08.2016 р. Дуло О.А. були проведені збори трудового колективу факультету, на яких вона здійснювала моральний тиск та принижувала гідність викладачів за те, що вони не підписалися в листі на її підтримку і не прийшли до суду підтримати Дуло О.А. під час розгляду Ужгородським міськрайонним судом питання про відсторонення її від посади. А на зборах було наголошено, що всі, хто не підписувався у зверненнях в підтримку декана та не ходив до суду, діяли проти факультету. Олена Дуло називала таких викладачів «сепаратистами» і заявляла, що їм не місце на факультеті. В присутності всього колективу була поставлена вимога, щоби люди, які не підтримують декана, писали заяви на звільнення.
    Також свідченням тиску на підлеглих під час проведення досудового розслідування по справі, є те, що Дуло О.А. та її помічники схиляли своїх колег до підпису під зверненням, в якому була викладена неправдива інформація, що принижувала гідність завідувача кафедри Товта В.А., та в подальшому було опубліковане у соціальній мережі Фейсбук на особистій сторінці Дуло О.А. Про факт такого тиску засвідчило 8 осіб, яких умовили підписатися під цим зверненням. Але згодом вони в письмовій формі відкликали свої підписи. Копії листів тих, хто відкликав свої підписи, були передані проректору ДВНЗ «УжНУ» І.І.Королю з умовою про не розголошення їх імен, так як викладачі і співробітники бояться переслідувань з боку декана. Також 18 викладачів офіційно спростували неправдиву інформацію, викладену у зверненні 13.07.2016 р. «колективу факультету» про підтримку Дуло О.А., надіславши 20.07.2016 р. відповідне колективне звернення на ім’я ректора УжНУ В.Смоланки та оприлюднили його в ЗМІ.
    Відтак, викладачі просять вжити вичерпних заходів щодо припинення протиправних дій деканом факультету здоров’я людини УжНУ Дуло О.А., зокрема, відсторонити її від займаної посади та притягнути до юридичної відповідальності.
    Це саме ж звернення було подано сьогодні, 12.09.2016 р, до Апеляційного суду Закарпатської області (головуючи суддя Стан І.В.), який має надати належну правову оцінку таких діям декана, оскільки очевидне зловживання своїм службовим становищем та можливий тиск на свідків по справі. Розгляд даного звернення мав би відбутися сьогодні, 12.09.2016 р. о 14:00, при розгляді судом апеляційної скарги обласної прокуратури щодо відсторонення декана від займаної посади.
    Також дане звернення має розглянути і Ужгородський міськрайонний суд (головуючий суддя Придачук О.А.) в судовому засіданні завтра, 13.09.2016 р. о 15:30, при розгляді даної резонансної справи по суті.
    Слід зазначити, що згідно матеріалів кримінальної справи фактично доведено вину декана-хабарниці, про що вже зазначено в ухвалі судді Ужгородського міськрайонного суду Н.Дергачової від 18.07.2016 р., а саме, “достатність доказів, які вказують на вчинення підозрюваною кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 – ч. 1 ст. 368 КК України. Зазначений злочин є злочином середньої тяжкості”.
    В той же час, і сама декан О.Дуло практично визнала свою вину, оскільки на своїй сторінці в Фейсбук в описі до опублікованого нею ж звернені на свою підтримку, вона цинічно зазначила: “Спроба перетворити факт надання добровільної допомоги факультетові ( 5 тис. грн. на встановлення 2-х вакуумних вікон в аудиторію № 17, яка знаходиться в жахливому стані і підлягає ремонту) на спробу хабарництва є недолугою і нікчемною.”
    Тоді ж постає питання кому студенти УжНУ мають висловлювати вдячність за замінені вікна в державному виші, декану О.Дуло, яка з її ж слів, забезпечувала це частково шляхом отримання фактично хабару від студентів чи їх батьків, або ж ректору В.Смоланці, який декларує повсюдно, що всі проведені роботи в університеті це виключно заслуги його команди шляхом ефективного використання отриманих коштів, як бюджетних, так і з інвестиційних проектів.
    Запрошується представники громадських патріотичних, правозахисник організацій небайдужа громадськість Закарпаття, оскільки подолання та припинення корупції має бути в кожного однією з пріоритетних в своїй діяльності, адже вона як ракова пухлина, яка роз’їдає нашу країну із середини та є однією із цілей Революції гідності, за яку віддали свої життя Герої Небесної сотні та Герої Небесного батальйону, зокрема і по сьогоднішній день борються на Сході всі наші захисники.
    Незаангажовані ЗМІ запрошуємо для повного та об’єктивного висвітлення даної резонансної справи.
    Громадський правозахисник Віталій Грегор

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору