ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Право на майно профспілок: Закарпатська облпрофрада проти Фонду держмайна України

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    Закарпатська облпрофрада повідомляє..

    Питання зазіхань на майно профспілок, підтвердження права власності Закарпатської обласної ради профспілок на Будинок профспілок на площі Народній, 5, знову стало предметом судового розгляду. Цього разу свої права на цю будівлю заявив Фонд державного майна України.

    Всупереч здоровому глузду рішеннями Господарського суду Закарпатської області від 17 травня 2016 року та Львівського апеляційного господарського суду від 5 вересня 2016 року по справі №907/118/16 визнано право власності Фондом державного майна України на будівлю Закарпатської обласної ради профспілок в м. Ужгороді на площі Народній, 5.
    У зв’язку з цими рішеннями Феміди, якими обурені члени профспілок нашого краю, в обласній раді профспілок відбулася прес-конференція для журналістів обласних та всеукраїнських засобів масової інформації. На ній голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько та юрист, депутат Закарпатської обласної ради Петро Ільницький навели журналістам чимало аргументів, які реально підтверджують те, що будівля на площі Народній, 5, належить профспілкам.
    За словами Володимира Фленька, ще 50 років тому – відповідно до Постанови Ради Міністрів СРСР №967 від 29 квітня 1946 року Раді профспілок Закарпатської області було передано майно та матеріальні цінності ліквідованих лікарняних кас Закарпатської України, в тому числі Будівля на вул. Першотравневій, 2. Що ж стосується будівлі на площі Народній, 5, то її профспілки отримали в 1963 році шляхом обміну – взамін власного майна – будівлі по вул. Першотравневій, 2 в м. Ужгороді, що підтверджено висновками Конституційного Суду України (рішення від 11.11.2004р. №16-рп/2004, справа №1-30/2004).
    Питання про право власності на будівлю профспілок на пл. Народній, 5, неодноразово розглядалося у суді. Зокрема, було припинено провадження у справі за позовом Ужгородської міської ради до Закарпатської облради та Закарпатської облпрофради про визнання неправомірним рішення облради, прийняте нею у 1963 році про передачу профспілкам спірної будівлі (у зв’язку із скасуванням цього рішення).
    Але і це не стало аргументом для прийняття судових рішень Господарського суду Закарпатської області та Львівського апеляційного господарського суду з цього питання. На підтвердження упередженості при винесенні Львівським апеляційним господарським судом свого рішення є те, що він проігнорував розпорядження голови Закарпатської ОДА від 02.09.2016р. №421 «Про визнання таким, що втратило чинність розпорядження голови облдержадміністрації від 30.01.2007р. №29 «Про скасування абзацу першого рішення виконавчого комітету Закарпатської обласної Ради депутатів трудящих від 17 січня 1963 року №24».
    Як зазначив Володимир Фленько, у зв’язку з цими рішеннями 12 вересня ц.р. президія Закарпатської обласної ради профспілок прийняла заяву. Як зазначено в ній, профспілки Закарпаття висловлюють категоричну незгоду з рішеннями Господарського суду Закарпатської області та Львівського апеляційного господарського суду на користь Фонду державного майна України, які стали реальним проявом судового свавілля щодо будівлі профспілок нашого краю, які відстоюють законні права й інтереси членів профспілок. Адже в Закарпатській області є чимало прикладів, коли об’єкти профспілкової власності, відібрані Фондом держмайна (діючі прибуткові туристичні комплекси у Жденієві Воловецького району, Ясіня Рахівського району та інші), були занедбані і нині не використовуються.
    У відстоюванні своїх законних прав на профспілкове майно Закарпатська обласна рада профспілок залишає за собою право касаційного оскарження щодо цих упереджених рішень Господарських судів України першої та другої інстанції, а також проведення масової протестної акції членів профспілок проти судового свавілля. «Правда і справедливість буде за профспілками!», - переконаний профспілковий лідер області Володимир Фленько.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

    На ФОТО:
    - під час прес-конференції: голова облпрофради Володимир Фленько (ліворуч) та юрист Петро Ільницький;
    - у залі засідань – учасники прес-конференції;
    - будівля Будинку профспілок на пл. Народній, 5
    (ФОТО ВГОРІ).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору