ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті начальник служби у справах дітей хоче позбавити маму із 3-ма дітьми єдиного житла

    28 березня 2024 четвер
    58 переглядів
    Що вирішить Воловецький райсуд стосовно матері з трьома дітьми?

    Сьогодні, 16.09.2016 р. о 10:00 у Воловецькому районному суді під головуванням судді Вотьканич В.А. має відбутися розгляд досить резонансної справи щодо позбавлення права користування житлом та зняття з реєстраційного обліку жінку, яка проживає на законних підставах разом із трьома малолітніх дітьми в будиночку в с.Лази Воловецького району.

    Даний будинок є єдиним місцем проживання даної сім’ї, але незважаючи на це батьки чоловіка, поки той закордоном на заробітках, всіляко створюють перешкоди у проживанні. Через постійні сварки, нормально виховувати дітей практично не можливо.
    Жінка звернулася до органу опіки та піклування Воловецької РДА з метою врегулювання даної ситуації та отримати логічну підтримку на захист дітей. Однак, начальник служби у справах дітей Воловецької РДА Шуста М.Д. замість того щоб захистити діток фактично підтримує їх виселення. А саме, на попередньому судовому засіданні, на якому вівся звукозапис, суд задав питання представниці органу опіки та піклування чи не заперечую вона про зняття з реєстраційного обліку матері, з якою разом проживають 3-є дітей. На що, пані Шуста відповіла, що не заперечує і порушень прав дітей не вбачає, оскільки діти на її думку можуть проживати в будинку і без матері.
    Не зважила вона і на Принцип №6 Декларації про права дитини від 20 листопада 1959 року та ст.160 Сімейного кодексу України, якими визначено, що діти можуть бути розлучені з матір'ю тільки у виняткових випадках.
    Відтак, у разі скасування судом реєстрації жінка разом з трьома малолітніми дітьми залишиться, по суті, безхатьками.
    Наразі жінка звернулась також і до Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України та Голови Воловецької РДА із скаргою на службову недбалість представника органу опіки та піклування Воловецької РДА, яка очевидно не зважає на інтереси дітей, які разом з пані Людмилою залишаться безхатьками у разі задоволення судом позивної заяви.
    Від імені матері, Людмили Василівни, звертаюся до громадськості щодо підтримки, а до ЗМІ щодо об’єктивного висвітлення, адже діти це наше майбутнє, тому їх захист – передусім!
    Водночас звертаюсь до Уповноваженого Президента України з прав дитини Кулеби Миколи Миколайовича втрутитися в цю ситуація, вжити всіх заходів щодо захисту прав цих дітей та притягнути начальника служби у справах дітей Воловецької РДА Шуста М.Д. до відповідальності.
    Віталій Грегор

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору