ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

І знову кримінально-контрабандна сенсація!

    18 квітня 2024 четвер
    73 переглядів
    Закарпаття. 20-тонна фура була дощенту забита контрабандним крамом.

    Група швидкого реагування та оперативний підрозділ поліції на території колишньої тютюново-ферментаційної фабрики у Берегові затримали камійон із китайським крамом на майже 3 мільйони гривень.

    До речі, товар був маркований ярликами Житомирської швейної фабрики, яка насправді вже давно на український ринок не працює.
    У цьому двадцятип‘ятитисячному містечку знову сенсаційна вість-новина від правоохоронців – накладено арешт на камійон із мільйонним товаром. І котиться така інформація від вулиці до вулиці, від хати до хати, передається з вуст у вуста ось уже кілька днів поспіль. На цей раз вона із контрабандно-прикордонним душком, бо, виявляється, іншого присмаку у нашому регіоні не може й бути. До того ж усі справи вершаться довкола кордону, де уже десятиліттями крутяться гроші. Та ще й немалі! А де вони великі – там і кримінал. Коли зміліє цей потік – сам Бог точно не знає. Тож доти кожен виживає так, як може.
    А чергове затримання свідчить, що несанкціоноване переміщення промислових, продовольчих і брендових товарів у обидва боки живе та процвітає. Схоже, згорнеться тільки тоді, коли життя покращає. Тож і шлейф оборудки під назвою "контрабас" начебто тягнеться навіть до колишніх державних службовців, коло яких може бути досить широке. Саме вони телефонували та оббивали пороги різних інстанцій (поліція, податкова служба, прокуратура, суд), аби якимось чином врятувати товар, що ним була дощенту забита 20-тонна фура (на фото). Однак тепер, коли триває боротьба з цим злом, коли економіка держави кульгає, усі прохачі повинні зрозуміти: на це ніхто та нізащо не піде. Така авантюра може дорого коштувати – легко позбутися кар‘єри або ж довести до в‘язниці.
    Звісно, у реальності китайські колготки, шкарпетки, рейтузи, кальсони та інші вироби легкої промисловості угорсько-український кордон не перетинали. Отже, попадали на територію нашої країни за іншою формулою – нелегально. Тобто без сплати у державну скарбницю митних сум. Отже, одні на цьому наживаються, а інші нидіють. Усього ж у машині марки МАН набралося 800 поліетиленових пакетів – вага 25-30 кілограмів кожного. Рахували їх до півночі – голодні, схудлі та впрілі. На один із берегівських складів для накопичення товар доставляли так звані «піджачки» або ж водії бусиків і легковиків. Слід сказати, що крам у подальшому планувалося реалізувати у інших регіонах України. Цей, як вдалося дізнатися оперативникам, мав опинитися аж десь на південних ринках – під Одесою чи навіть ще далі.
    Наразі «імпортний» крам вилучено, а відомості про виявлене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Співробітники Берегівського відділу поліції встановлюють обставини та осіб, причетних до цієї протиправної оборудки. Приміром, коли правоохоронці попросили показати товарно-супровідні накладні, ужгородський водій подав документи, в яких чорним по білому було написано, що у кузові завантажені якісь "пакети". "І мене більше нічого не інтересує", – відповів виконавець. Насправді вони мали здійснити рейс із Ужгорода до Одеси. Напрошується логічне запитання, мовляв, а причім тут Берегово? Навіщо чинити такий дорожній трюк? І взагалі, як у нашому місті опинився шофер із обласного центру? Та ще й із завантаженою 20 тоннами товару фурою. За таку роботу мав отримати 500 "зелених" – у кінцевому пункті довозу.
    Решта запитань уже не мас-медіа – на нього відповіді повинні шукати слідчі правоохоронних структур. І це при тому, що етикетки на виробах інформували, мовляв, увесь крам виготовлений на Житомирській швейній фабриці. Хоча, як виявилося, на цьому підприємстві уже давно уже не шиють подібний ширвжиток. Поліція, прокуратура, СБУ за сприяння інших фіскальних служб потроху розмотують "контрабасний" клубок, який спровокував небачену хвилю пересудів серед громади прикордонного Берегова: у громадських місцях, на вулиці, вдома на кухні. Але ще більший зчиниться ажіотаж тоді, коли істинні власники довідаються: афера "аля навар" не вдалася та зазнала краху. Разом із тим пропали грошики, які було вкладено в товар, працю тощо.

    СТАС КОСТАС, м. Берегово

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору