ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Продаж Саулякського золоторудного родовища відкладено на невизначений термін

    18 апреля 2024 четверг
    46 переглядів

    Оголошена в грудні 2006 року угода Dragon Mining NL і Eurogold Ltd. щодо купівлі-продажу Саулякського (Закарпатська область) золоторудного родовища відкладена на невизначений термін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

    Із заяви виконавчого директора Eurogold Пітера Гунзбурга (Peter Gunzburg) випливає, що наприкінці грудня ТОВ Сауляк одержало наказ Міністерства природи й навколишнього природного середовища України "про тимчасове закриття золоторозробки".

    "Eurogold вважає причини наказу необґрунтованими й уже заявила свій протест з даного приводу. Компанія впевнена, що наказ буде відмінено", — підкреслюється в заяві.

    У свою чергу, Dragon повідомила Eurogold про те, що "на підставі наказу передбачені попередніми умовами угоди зобов'язання нею не виконані".

    Сторони домовилися відкласти угоду й продовжити переговори щодо альтернативної угоди з більш низькою вартістю, відзначається в заяві. Як уточнюється в заяві Гунзбурга, переговори носять закритий характер і на сьогоднішній день не завершені, однак "умови продажу й умови позики залишаються незмінними".

    У той же час Eurogold також почала переговори про продаж Саулякського золоторудного родовища з іншим партнером. "Переговори також носять конфіденційний характер і на сьогоднішній день не завершені. Eurogold буде й далі інформувати ринок про хід угоди. Деталі будуть надані по закінченні переговорів", — відзначається в документі.

    Відповідно до обнародуваної раніше заяви Dragon Mining NL, умови угоди по придбанню Саулякського золоторудного родовища передбачали передачу Eurogold 79 млн 919 тис 874 акцій компанії.

    У межах угоди Dragon зобов'язався, у тому числі, забезпечити надання робочого капітального кредиту на загальну суму $1,6 млн: $0,6 млн — на покриття корпоративних витрат, $1 млн — на забезпечення виробничої програми ТОВ Сауляк до завершення угоди. Кредит передбачалося забезпечити дебіторською заборгованістю Eurogold, що включає кредити в розмірі $3 млн і $0,7 млн, що перебуває в стадії ліквідації Transgold S.A і Explorer S.A.

    Наприкінці листопада 2006 року ліквідатор Transgold прийняв пропозицію про покупку компанії за $6,99 млн від спільного підприємства Oxus Gold Рlc. KazahkGold Group Ltd.

    Згідно з обнародуваними раніше даними Eurogold, що володіє Саулякським золоторудним родовищем через дочірню Eurogold (Bermuda) Ltd., запаси цього родовища оцінюються в 578 тис. фунтів золота.
    "Закарпатполіметали": золота проблема України
    Блиск і злидні закарпатських старателів
    Сауляк: Украинское золото опять некому добывать!
    У найближчі 15-20 років золотодобувна галузь Закарпаття потребуватиме щонайменше 69 мільйонів
    інвестиційних доларів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору