ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні — 68-ма річниця Карпатської України

    18 апреля 2024 четверг
    22 переглядів

    Сьогодні, 15 березня, в Закарпатській області до 68-ої річниці Карпатської України вшановуватимуть героїв визвольних змагань.

    Президент Карпатської України о.Августин ВОЛОШИН.
    Президент Карпатської України о.Августин ВОЛОШИН.

    Зокрема, в Ужгороді о 10.00 покладатимуть квіти до пам’ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину.

    А біля Хуста на Красному Полі о 13.00 розпочнеться мітинг-реквієм.
    Виставка "Карпатська Україна. У пошуках
    історичної долі. 1938-1945 рр." відкрилась у Києві

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дві питання до краєзнавців Закарпаття. Ак що Волошин не був людиною Берліна (Гітлера) як обяснити його азил (убежище) в Празі, де 100% контроль мав СС-фурер Реінгард Гейдріх організатор ГЕСТАПА и шеф безпеки 3-го Райху? Анексію Подкарпатської Русі до СССР було зроблено так, як анексію Чехословаччини до Гітлеровго Райху в Мніхові (Munchen). Як ся говорить "О нас без нас!", то значить, що представителі Чехословакіі небрали участь в діктаті Мніхова де були Гітлер, Муссоліні, Чембрлайн и міністер Франціі. При анексіі Подкарпатскоі Русі в Москві участь в підписані документу брали: Сталін, Молотов, Фірлінгер (представитель Чехів), Клементіс (представитель Словаків) и представителя за Подкарпатську Рус чи представителя за Карпатську Україну там НЕ БУЛО. Працес пройшов точнісінько як в Мніхові "О нас без нас!". Як то, що мнс. Волошін, котрий був в тюрмі в Москві в том часі НЕ ПОДПИСАВ "ДОКУМЕНТ ВОЗЄДНАНЯ"? Україна того часу не має єдиного правового документу о "возєднані" Закарпаття (Подкарпатськоі Русі) з Українов.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановний Янко, Ваше питання, як завжди, цікаве і воно важливе для багатьох людей.Недавно на форумі "Зеркало недели" під час обговорення проблеми підкарпатських русинів, один з учасників, "Русинъ1", сказав слідуюче (привожу тут його цитату повністю, дослівно)
    "Строго юридически Украина никогда не имела и до настоящего времени не имеет, базирующегося на международном праве ТИТУЛА на Подкарпатскую Русь (или же на территорию сегодняшней Закарпатской области Украины).
    Как известно, Договор в Москве «О Закарпатской Украине был подписан между СССР И ЧСР, хотя в то время представительство УССР в международных отношениях предусматривал п. 5 ст.72
    Конституции УССР , а Президиум ВС УССР обладал компетенцией ратификации международных договоров. Тем не менее, Договор УССР не только не подписывала, но и при его заключении украинские дипломаты даже не присутствовали.
    Фактически Подкарпатская Русь была переда УССР только во временное административное управление.
    До момента существования «Союза нерушимого республик свободных» принадлежность Подкарпатской Руси к Украине не носила столь принципиального характера, но с момента провозглашения независимости Украины ситуация радикальным образом меняется. Вопрос Подкарпатской Руси или же « русинский вопрос» следовало незамедлительно ввести в правовое поле Украины.
    Конституция Украины в ст.9 дает исчерпывающий перечень международно-правовых норм, составляющих часть национального законодательства страны: «…имеющие силу международные договора Украины, согласие на обязательность которых было дано ВС Украины». Но поскольку, как было изложено выше, Договор «О Закарпатской Украине" в качестве субъекта международного права подписывал СССР, а не УССС, то в соответствии с Законом Украины "«О правопреемстве Украины..." Украина является правопреемницей только тех договоров СССР:»…согласие на обязательность которых дано ВС Украины». Или же, другими словами, Договор, согласие на который ВС Украины не давал, не является частью национального законодательства Украины.
    До настоящего времени нет официально опубликованного Акта о выражении ВС Украины согласия на обязательность международного договора «О Закарпатской Украине» и, следовательно, указанный Договор для Украины не является действующим.
    В этой связи, все правоотношения, возникшие с момента провозглашения независимости Украины между Киевом и « территорией русинов на юг от Карпат» являются нелегитимными…"
    Так що є над чим задуматися..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Честована пані Русинка,
    Дакуву Вам за цінні інформаціі. Меджі Пудкарпаттям и Украйинов є далеко булше проблемув як думавим. Иштьи раз вам дякуву,
    Янко

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прошу, Янку, нема за що. Я теж думаю так, як Ви: проблем є більше. Дай Боже усім нам мудрого політика, мудру владу.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Єнно не можу порозуміти ани сирцьом ани розумом. Чом Волошин, знавучи ош тото нич ни дасть, роздробив Пудкарпатску Русь і зголосив Карпатську Украйину? И так и так окупація.І так і так кониць.Бодай бы ся опстала тиріторіально ціла єдиниця.Най у мадярох, най у словакох. Но то би нигда ни боло підставов до анексації...І ни признаву го нигда нашым патріотом ци даякым выдатным...Типирь ся вшиткі мучиме.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "мітинг-реквієм"...Задуреных дітваків на смирть загнали, самі в Прагу...Кого честуєте, звідаться?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цим ножі май затуплені,
    Тим май голосні.
    Цим слова май нерозумні,
    Тим лиш май шумні.
    Мудрий позирає світ –
    Слова не метає.
    Дурень – день і ніч кричит,
    Ніби дашто знає.
    Нуч май тиха є, гий день,
    Зрубит ліс сокира,
    Вода май шумна, гий огинь,
    Война май риче в’д мира.
    Уста брехливі не мовчат,
    Лопочут, аж ся пучат,
    Пудводи колесо гримит,
    Коли з гори ся спущат.
    Мовчит Говерла у снігу,
    Хоть вища всіх в Карпатах, Мовчит Невицький замок наш,
    Шумит над ним лем вітер.
    Для правди доста мало слів,
    Як хоче долго жити,
    Брехня навхтема все шумна,
    Юй мусай ся божити.
    Кричит, як вічно, боягуз,
    Герой мовчит достойно,
    Паскудство скаче межи нас,
    Порядність - cупокойна.
    Усе, чим ми ся гордимо,
    Ци гори, ци тополі,
    Най буде тихим, гий ліси,
    Гий пуд пшеницьов поле.
    Як не глуши русинських слів –
    Лиш далі помандрувут,
    Кой сейсь рядок ся полюбив,
    І так го всі учуют.