ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про електронний запис на прийом та подачу заяв у "ЗАГС" м.Ужгород через мережу Інтернет

    19 квітня 2024 п'ятниця
    132 переглядів
    Ужгородський міський відділ реєстрації актів цивільного стану інформує...

    Міністерство юстиції України запровадило пілотний проект щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет та здійснюється попередній електронний запис на прийом (через мережу Інтернет в режимі он-лайн) до відділів державної реєстрації актів цивільного стану та надання консультацій фахівцями відділів ДРАЦС.

    Веб-портал є офіційним сервісом щодо подачі заяв або звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та є доступним усім користувачам мережі Інтернет.
    З використанням даного веб-порталу Ви можете подати до Ужгородського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції Закарпатської області наступні заяви:
    - про державну реєстрацію шлюбу;
    - про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду;
    - про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей;
    - про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України;
    - про зміну імені;
    - про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану;
    - про надання витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян;
    - про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання.

    Також, з використанням функціональних можливостей веб-порталу Міністерства юстиції України, в особистому кабінеті
    Ви зможете:

    - зареєструватись, шляхом заповнення електронної реєстраційної форми;
    - заповнити звернення для заяви на отримання документів про державну реєстрацію актів цивільного стану та реєстрацію актів цивільного стану;
    - надіслати скановані копії документів, необхідних для роботи спеціалісту відділу державної реєстрації актів цивільного стану;
    - обрати зручний час та дату проведення державної реєстрації актів цивільного стану;
    - здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану;
    - отримати он – лайн консультацію спеціаліста відділу державної реєстрації актів цивільного стану з будь – якого питання, що належить до його компетенції.

    Для он-лайн-реєстрації потрібно зайти на веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» (dracs.minjust.gov.ua) і зареєструватися. Для цього треба ввести логін та електронну адресу, на яку надійдуть логін і пароль, що будуть ключем-входом в особистий кабінет заявника. У своєму кабінеті ви отримаєте доступ до заповнення реєстраційних форм і заяв у сфері реєстрації актів цивільного стану. Зазначені заяви в обов’язковому порядку повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаними під час особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану протягом трьох днів, з дня подачі заяви.
    Необхідно зазначити, що механізм подання фізичними особами до відділів заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану з накладенням електронних цифрових підписів або звернень щодо формування таких заяв через мережу Інтернет визначає Порядок роботи веб-порталу “Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану”, а дії працівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану регламентуються Порядком розгляду відділами державної реєстрації актів цивільного стану – учасниками пілотного проекту заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, поданих через мережу Інтернет, які затверджені наказом Міністерства юстиції України від 09.07.2015 № 1187/5.
    Скориставшись вищевказаними послугами, Ви маєте хорошу можливість вирішити питання, пов’язані з діяльністю відділів державної реєстрації актів цивільного стану, заощадивши свій вільний час.

    Ужгородський міський відділ реєстрації актів цивільного стану

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору