ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна очікує отримати від Світового банку 1 млрд доларів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Гройсман зустрівся із дним із директорв Світового банку Сату Кахконен.

    На розвиток транспортної інфраструктури.

    Україна та Світовий банк домовилися про залучення експертів та фінансових ресурсів банку на підготовку стратегії розвитку транспортної інфраструктури України. Очікується, що кредитний портфель Світового банку на реалізацію зазначеного проекту становитиме 1 млрд дол. Про це поваідомили у прес-службі Кабміну.

    Сьогодні, 21 вересня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся із директором Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен.

    Під час зустрічі сторони домовилися про залучення експертів та фінансових ресурсів Світового банку на підготовку стратегії розвитку транспортної інфраструктури України. Очікується, що кредитний портфель Світового банку на реалізацію зазначеного проекту складатиме 1 млрд дол.

    Зокрема, В.Гройсман та С.Кахконен обговорили питання практичної участі експертів Світового банку у підготовці концепції земельної реформи та системи охорони здоров’я в Україні.

    Так, С.Кахконен презентувала В.Гройссману підготовлений Світовим банком аналіз програми енергетичних тарифів та субсидій, а також пропозиції щодо її подальшої імплементації в найближчий період.

    Сторони домовилися продовжити тісну взаємодію з тим, щоб забезпечити фінансову стабільність компаній з централізованого теплопостачання та вдосконалити існуючу програму житлових субсидій.

    Також Прем’єр-міністр підняв питання щодо необхідності перегляду існуючого кредитного портфеля Світового банку в Україні, зокрема вивчення доцільності подальшої реалізації тих проектів, які на сьогодні впроваджуються повільними темпами.

    “Розраховуємо на підготовку спільно зі Світовим банком проектів, спрямованих на посилення конкурентоспроможності української продукції, впровадження нових технологій та реформування фінансового сектору”, — зазаначив очільник уряду.

    За оцінками Світового банку, в Україні різко виріс рівень крайньої бідності (з розрахунку 5 дол. на день за ПКС 2005 року) із 3,3% у 2014 році до 5,8% у 2015 році.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости