ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські митники викрили аферу з розмитнення вантажівок марки "Skania"

    29 марта 2024 пятница
    19 переглядів

    На кордоні почастішали випадки, коли митникам подають фальшиві документи на придбані вантажівки за кордоном, аби уникнути сплату митних зборів у повному обсязі. Так, днями на митному посту “Ужгород” інспекторами було затримано дві вантажівки, водії-перевізники яких намагались розмитнити свої машини утричі дешевше від справжньої ціни.
    В одному випадку, під час митного оформлення вантажівки марки “Skania” (2002 року виробництва), 37-річний українець вказав у митній декларації її вартість – 11 тисяч євро. Однак, отримана від словацьких митників копія фактура, свідчила, що справжня ціна на каміон складає 36,5 тисяч євро. Таким чином і митні платежі на вказану вантажівку слід було б платити утричі більше.

    В іншому аналогічному випадку, гр.Росії в ході митного оформлення також подав митникам неправдиві дані на причіп марки “PANAV” (2002 року виробництва). Згідно поданих 37-річним чоловіком документів, вартість причепу складала 4 тисячі євро, тоді, як справжня, заявлена попередньо на словацькому кордоні – 11 тисяч євро.

    Отож, порушивши митне законодавство України, обидва порушника позбулися вантажівок на загальну суму майже 420 тисяч гривень.



    Вікторія СЕНГЕТОВСЬКА прес-секретар Ужгородської митниці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору