ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З Ужгородського цвинтара зникають надгробки та гранітні вази (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    85 переглядів
    Ужгородська міська рада повідомляє...

    Вандали викрадають надгробки на кладовищі у Барвінку. Наразі зафіксовано щонайменше 7 випадків наруги над могилами, з яких викрали гранітні надгробки.

    За словами Анатолія Сухолова, керівника Комбінату комунальних підприємств (обслуговує ужгородські цвинтарі), перший випадок зафіксували у десятих числах вересня.
    Те, що на двох пам'ятниках нема надгробків, побачили одразу, оскільки поховання знаходяться при центральній дорозі. Одразу зателефонували до поліції та родичам померлих.
    Наступний випадок стався нещодавно - обікрали могилу, де похований молодий хлопець. Батьки встановили потрійний пам'ятник (і для себе) , і на ньому, окрім надгробка сину, ще дві порожні гранітні плити. Їх і викрали, чим завдали тяжку травму рідним, які втратили найдорожче в житті. Про матеріальну шкоду - розмова окрема.
    Анатолій Романович каже, що думали, йдеться про одиничні випадки, однак згодом виявили нестачу ще кількох пам'ятників – оскільки територія цвинтаря величезна – 15 гектарів, кладовище відкрите, то побачили не одразу.
    Дуже турбує, що вандали активізувалися напередодні 1 листопада - Дня пам'яті, тож такі спроби можуть повторяться.
    Крім надгробків, викрадають також гранітні вази чи цінні лампадки - тобто все, що дорого коштує. Що насторожує - усі плити дуже акуратно демонтовані: не розбиті, а саме викручені шурупи і плита знята без ушкоджень, тому не виключено, що до цього причетні люди, які знайомі з технологічним процесом.
    Адміністрація Комбінату комунальних підприємств звертається до людей із проханням: якщо хтось бачив підозрілих осіб або має про такі факти якусь інформацію - повідомити підприємство (вул. Героїв, 2) за телефонами 44-12-16, 3-21-30 або поліцію - 102.
    Наразі адміністрація Комбінату комунальних підприємств розробляє документ, який планують подати на розгляд виконкому Ужгородської міської ради, щоб отримати дозвіл на встановлення двох шлагбаумів (є два заїзди) і визначення графіку відвідування кладовища, щоб хоч таким чином убезпечитися від крадіжок.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору