ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні Ужгородський суд розгляне "хабарницьку" справу декана УжНУ

    19 квітня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    Ужгород. Декан-хабарник очікує судового засідання в режимі домашнього арешту.

    Сьогодні, 3 жовтня, о 16:00, в Ужгородському міськрайонному суді під головуванням судді Придачук О.А. має відбутися перше засідання по суті у резонансній справі щодо декана факультету здоров`я людини ДВНЗ «УжНУ» Олени Дуло, яку разом з її заступницею Наталією Бондарчук, затримали під час одержання хабаря в сумі 5 тисяч гривень.

    На попередньому судовому засіданні 21 вересня обвинуваченому декану обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту (в нічний час 23:00-6:00).
    В той же час, і сама декан О.Дуло практично визнала свою вину, оскільки на своїй сторінці в Фейсбук в описі до опублікованого нею ж звернені на свою підтримку, вона цинічно зазначила: "Спроба перетворити факт надання добровільної допомоги факультетові ( 5 тис. грн. на встановлення 2-х вакуумних вікон в аудиторію № 17, яка знаходиться в жахливому стані і підлягає ремонту) на спробу хабарництва є недолугою і нікчемною."
    Тобто виходячи із "залізної" логіки поки що декана, дозволяється, згідно із законодавством, мораллю та совістю брати/просити/вимагати кошти під "соусом" благодійництва у батьків своїх студентів. І це буде не хабар та здирництво, а "добровільна допомога факультетові".
    Це вочевидь є невдалою спробою пані О.Дуло відбілити ганебний факт хабара, який є задокументованим та явно дискредитує як вищий державний навчальний заклад обласного центру Закарпаття, так і Міністерство освіти та науки України в цілому...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору