ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Збільшення зарплат закарпатців "з'їдять" нові ціни на продукти, бензин і зростання курсу долара

    28 березня 2024 четвер
    67 переглядів
    Як зміниться зарплата закарпатців до кінця року.

    Середній розмір зарплати українців на кінець року досягне приблизно 200 доларів або ж додасть 235 грн до ставок грудня 2016 року.

    Фахівці прогнозують збільшення зарплат українців, правда, це збільшення тут же "з'їдять" підвищені ціни на продукти харчування, бензин, і зростання курсу долара.

    Згідно з консенсус-прогнозом експертів на четвертий квартал, зарплата збільшиться на 22%, їжа подорожчає на 16%, ціни на бензин злетять на 22%, а курс долара підніметься до 26,8 грн/$.

    Як вважають аналітики, на тлі цих прогнозів держборг, що виріс на 200 млрд грн, продовжить збільшуватися.

    "Збільшення пов'язане з тим, що Україна вже отримала третій транш Міжнародного валютного фонду і випустила облігації внутрішньодержавної позики під гарантії уряду США на $1 мільярд", - розповідають експерти.

    У четвертому кварталі очікується підвищення цін на енергоносії та послуги ЖКГ, на цьому тлі прогнозується зростання інфляції, яку спровокує і традиційне зростання на продукти в осінній період. Однак якщо на світових ринках будуть сприятливі тенденції, то Україні не варто побоюватися значних економічних ризиків в країні.

    "Досягти запланованого в бюджеті показника інфляції в 12% ми зможемо лише за сприятливої тенденції на світових ринках і гарний урожай", - говорять експерти Микола Івченко і представник аналітичного агентства Павло Мельник.

    За їх словами, до кінця 2016 року інфляція складе близько 16%.

    Більшість фінансистів припускають, що курс гривні до долара в кінці 2016 року встановиться на рівні 27-27,5 грн/$. Він встановиться на цьому рівні через закупівельні ціни на енергоресурси до опалювального сезону, в той час, коли ціни на світових товарно-сировинних ринках, де Україна продає зерно і руду, залишаються низькими. Повільні темпи зростання економіки України теж можуть стати одним з факторів майбутньої інфляції.

    Окрема тема - це зарплати українців. Її середній розмір на кінець року досягне 200 доларів або ж додасть 235 грн до ставок грудня 2016 року.

    Станом на кінець вересня, реальний рівень безробіття в Україні перебуває на досить високій позначці - 9-10%.

    Однак на тлі цих проблем експерти говорять про поліпшення інвестиційного клімату в Україні і прогнозують, що в останньому кварталі 2016 року в країні все ж з'явиться 23-25 тис. робочих місць.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору