ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профспілки Закарпаття вимагають нової акції протесту!

    16 квітня 2024 вівторок
    88 переглядів
    Закарпатська облпрофрада повідомляє..

    Президія Закарпатської обласної ради профспілок (голова Володимир Фленько) прийняла постанову «Про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок в жовтні 2016 року».

    В ній, зокрема, зазначено, що вимоги, які ставилися під час Всеукраїнської акції профспілок 6 липня ц.р. в м. Києві, виконано лише частково. Позиція уряду щодо ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги залишилася незмінною. Не підтримала пропозицій профспілок щодо захисту прав та інтересів людей в умовах шокового підвищення цін і тарифів і Верховна Рада України. Не відпрацьовано механізми та критерії оцінки надання субсидій, внаслідок чого чимало сімей у Закарпатській області не зможуть їх отримувати. Згідно з рішенням Уряду, з 1 жовтня скасовано державне регулювання цін на продукти харчування, що вже призвело до їх стрімкого зростання. Повільно запроваджується й реформа оплати праці.
    Ця ситуація, як наголошується у постанові президії Закарпатської облпрофради, викликає невдоволення і обурення в трудових колективах, серед різних верств населення нашої області. Члени профспілок вважають, що Всеукраїнська акція профспілок 6 липня ц.р. не принесла реальних кінцевих результатів. Вони вимагають від Федерації профспілок України, її членських організацій більш рішучих дій щодо відстоювання законних прав та інтересів, соціально-економічного захисту працюючих, пенсіонерів, молоді, оскільки значна частина з них опинилася за межею бідності.
    Підтримуючи звернення членів профспілок Закарпаття, президія обласної ради профспілок вимагає від Федерації профспілок України проведення в жовтні 2016 року нової масової Всеукраїнської акції протесту в м. Києві на захист прав та інтересів різних верств населення, яку приурочити до Міжнародного дня боротьби з бідністю.
    Федерації профспілок України запропоновано розпочати роботу щодо підготовки та проведення Всеукраїнського страйку.
    Президія Закарпатської облпрофради закликала членів профспілок та небайдужих мешканців області взяти активну участь у протестних заходах, організованих профспілками.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору