ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатця, що загинув на Луганщині, поховали на Харківщині (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    Закарпатського АТівця "Мисливця" поховали у вівторок на Харківщині

    Уродженця закарпатської Іршавщини, добровольця, бійця "Легіону Свободи", члена ВО "Свобода" і її молодіжного підрозділу "Сокіл", офіцера 93-ої ОМБ Мирослава Мислу "Мисливця", що загинув біля Кримського на Луганщині, поховали у вівторок, 4 жовтня, у селі Волохів Яр Чугуївського району на Харківщині, де він жив до початку російсько-української війни на Донбасі.

    Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.
    На похороні був присутній земляк "Мисливця", колишній очільник закарпатської "Свободи" і екс-командир окремої добровольчої роти "Карпатська Січ" Олег Куцин.
    Як інформують побратими, "з перших днів російсько-української війни Мисливець зголосився добровольцем, аби знищити оту наволоч, яка вирішила посягнути на українську землю. Він поклав своє життя за найсвятіше..."
    "Мирослав Іванович Мисла народився 4 липня 1992 року, на Іршавщині Закарпатської області. Здобував вищу історичну освіту в Харкові, де і долучився ВО «Свобода» та ВГО «Сокіл». Брав участь у Революції Гідності. З початком формування Батальйону «Січ» вступив до його лав, та поїхав з першою ротацією на Схід. Разом з батальйоном виконував завдання у Донецькій області, в містах та околицях Слов`янська і Курахового. Після цього, разом з батальйоном «Січ» та ОДЧ «Карпатська Січ», приступив до виконання бойових завдань у селі Піски, в районі Донецька. На початку весни 2015 долучився до лав Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», де продовжив захищати Україну на передових позиціях в районі селища Піски.
    В травні 2015, Мирослав проходить процес легалізації разом з частиною добровольчого підрозділу, і стає військовослужбовцем ЗСУ у Окремій зведеній штурмовій роті «Карпатська Січ» в складі 93-ї ОМБр. Як один з ідеологів підрозділу, виконує надзвичайно важливу роботу: проводить ідеологічні лекції серед бійців «Карпатської Січі», серед вояків ЗСУ, серед партіотичної та націоналістичної молоді на мирній території. В червні-липні 2015, отримавши перелом руки тимчасово усувається від виконання бойових завдань, але під час видужування не відсиджується вдома, а присвячує весь свій час ідейному вихованню новобранців «Карпатської Січі» та роботі прес-служби підрозділу.
    Далі Мирослав проходить разом з підрозділом позиційні бої в районі Донецького аеропорту. Восени 2015 призначається на посаду командира відділення, згодом отримує звання «молодший сержант».
    Після виходу 93-ї ОМБр із зони бойових дій, а разом з нею і «Карпатської Січі», йде на офіцерські курси, які закінчує на початку осені, та повертається в 93-ю бригаду, в район лінії зіткнення на Луганщині. Тут, у званні «молодшого лейтенанта» приймає офіцерську посаду. Його підрозділ – завжди один із кращих, всі бойові завдання виконує без зауважень, серед особового складу авторитет беззаперечний. Але війна в черговий раз забрала найкращого", - констатує у Фейсбуку окрема добровольча рота "Карпатська Січ".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору