ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Владика Ніл освятив дерев’яний храм у геріатричному пансіонаті Виноградова (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    81 переглядів
    Дерев’яний храм освятили у закарпатському Виноградові.

    Вчора на території геріатричного пансіонату Виноградова на Закарпатті єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії владика Ніл освятив дерев’яний храм.

    Від сьогодні, одні із найбільш не захищених верств населення, а саме, мешканці геріатричних пансіонатів, на виноградівщині, отримали значимий дарунок – храм на території закладу. Саме тут, щонеділі та на великі релігійні свята, за словами отця Мирослава Сипко, будуть правитись богослужіння, як для немічних та знедолених людей, що за збігом обставин опинились тут, так і для персоналу пансіонату. Фундатором проекту, виступив шанований в Закарпатті священноіерей Степан Січ, який спромігся не лише задуматись над подібною сакральною спорудою, але й реалізувати та втілити її в життя. На жаль, отець Степан так і не дожив до освячення, храму св..Луки, але справа його живе.
    Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії владика Ніл та ще 9 священиків, а також працівники пансіонату, його пацієнти та жителі міста були присутні на освяченні храму. Владика Ніл, відмітив, що саме подібні заходи в теперішній нелегкий час, дають віру та надію не лише обездоленим хворим, але і всім парафіянам. Грамотами Мукачівської греко-католицької єпархії за вагомий вклад в розвиток були нагороджені Степан Керечан, директор Виноградівського геріатричного пансіонату та Дмитро Гоголь директор ТОВ «Санаторій «Теплиця» за фінансової підтримки останнього підприємства і стало можливим здійснити цей соціально важливий проект. Для довідки: геріатричний пансіонат для літніх людей у Виноградові - соціальний заклад, що надає медичні послуги пацієнтам з інвалідністю І, ІІ та третьої групи. У пансіонаті знайшли затишок та тепло більше 200 людей похилого віку з усієї України.
    Сергій Данчук

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору