ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісівники Туреччини та Закарпаття домовились продовжувати зміцнювати співробітництво (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    72 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    У сучасних умовах, коли перед світовою спільнотою постало вирішення глобальних екологічних проблем, міжнародне співробітництво у сфері лісового господарства виходить на новий рівень.

    Збереження, примноження та відтворення лісових насаджень, як головного чинника екологічної рівноваги на планеті стало спільним завданням для усіх областей.

    Відтак, учора, у Закарпатську та Івано-Франківську області у рамках робочого візиту завітала делегація представників Генерального директорату лісового господарства Турецької Республіки – заступник Генерального директора Алі Фуат Уналу.

    На Яблунецькому перевалі біля так званого магазину «Лісовичок» хлібом-сіллю міжнародних гостей радушно зустріли творчий гурток малечі з Лазещини та лісівники із Закарпаття - начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, перший заступник начальника ЗОУЛМГ Ігор Коцур, директор ДП «Ясінянське ЛМГ» Василь Теличук, директор ДП «Рахівське ЛДГ» Володимир Приступа, директор ДП «В.Бичківське ЛМГ» Юрій Сойма. Лісівники Туреччини завітали з метою технічного обміну досвідом ведення лісового господарства.

    Колеги з Турецької Республіки ознайомилися з правилами охорони лісу від пожеж, захист від шкідників та хвороб, побачили хід будівництва високоякісних лісових доріг і проїхалися ними, побачили систему санітарно-оздоровчих рубок і заліснення вирубаних ділянок лісу у лісових угіддях Закарпатської області.

    З початку лісівники біля КПП «Говерлянського лісництва» у селі Богдан лісівники та фахівці управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області за участі державної пожежно-рятувальної частини ознайомили гостей із методами боротьби із пожежами у держлісфонді Закарпаття, презентувавши роботу протипожежної техніки. Опісля ознайомили колег з розсадниками лісництва і культурами, які висаджують, презентували панорами вузьколісічних рубок по 50 метрів, всихання ялинників та природне поновлення. Багато уваги було приділено тому, як відбувається лісозаготівля та лісовідновлення, щоб не втратити унікальні ліси Карпат.

    Генеральний директорат лісового господарства Турецької Республіки висловив побажання розширити співпрацю в рамках міжурядової угоди у сфері лісового господарства.

    Начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга заявив, що лісівники Туреччини та Закарпаття домовились зміцнювати співробітництво:

    «Сьогодні під час візиту колег із Туреччини ми домовились про подальшу співпрацю з охорони лісів від шкідливих чинників, боротьбу з лісовими пожежами. Відновлення лісів та вирощування лісового садивного матеріалу та управління лісовими охоронними територіями, планування екотуризму для лісових охоронних територій. Наш спільний проект по боротьбі з пожежами - це спроба скоординувати роботу громадських організацій та державних структур регіонального та місцевого рівня, щоб розробити комплексний підхід до вирішення проблеми сезонних пожеж і ряд важливих питань у веденні лісового господарства. Радий, що лісівники Туреччини готові до співпраці. Зі свого боку Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства усвідомлює важливість активізації міжнародного співробітництва для вирішення лісівничих проблем, розвитку туристичної інфраструктури, тощо».

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору