ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські митники вилучили чергові партії лісоматеріалів вартістю понад 140 тис. грн.

    29 березня 2024 п'ятниця
    27 переглядів
    Закарпатська митниця повідомляє...

    Напередодні фахівці Закарпатської митниці ДФС склали два протоколи щодо вилучення лісоматеріалів, які переміщувались за кордон через митні пости «Залізничний» та «Тячів».

    Працівники митниці, аналізуючи товаросупровідні документи, подані до митного органу підприємством, що працює у Львівській області та підприємцем із Закарпаття, відповідно до яких у Австрію та Угорщину експортувались лісоматеріали з різних порід деревини, виявили чимало розбіжностей.
    Зокрема, у підприємства зі Львівщини виявлено неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх об’єму, ваги, геометричних розмірів, вартості даного товару, а також виявлено не заявлену деревину, яка підпадає під тимчасову заборону експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді. У закарпатського підприємця «Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» був отриманий незаконним шляхом, в якому містились неправдиві дані щодо лісокористувача лісоматеріалів та товаротранспортні накладні, відповідно до яких був придбаний зазначений товар.
    Таким чином у обох випадках вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару, з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу ДФС неправдивих відомостей. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Було складено протоколи про порушення митних правил, згідно яких вилучено майже 192 куб. м. лісоматеріалів, загальною вартістю понад 141 тис. грн.
    Фахівці Закарпатської митниці зазначають, що експортери несуть відповідальність за достовірність інформації в поданих ними документах, тож рекомендують підприємцям здійснювати зовнішньоекономічну діяльність виключно у законному полі.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору