ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Це найвища точка, де я бувала в своєму житті!" - журналістка з Ужгорода (ВІДЕО)

    23 квітня 2024 вівторок
    66 переглядів
    Туристи облюбовали найвисокогірніше озеро Карпат.

    Година автомобілем по лісовій дорозі й Ви потрапляєте на піший туристичний маршрут, який веде до озера Бребенескул. Відрізняється воно тим, що знаходиться найвище, а саме на висоті 1798 метрів над рівнем моря.



    На жаль, людський слід можна побачити і тут, це проявляється в смітті, яке розкидано довкола озера, а також національний тризуб, викладений з каменю. По сміттю довкола озера можна побачити й велику кількість відвідувачів. Є й такі сміливці, що залишаються біля озера на ночівлю, серед таких і Аріна. Вона разом із чоловіком вдруге в Карпатах і не може намилуватися красою тутешньої природи:


    «Це мій другий похід у Карпати, перший раз із чоловіком ми ходили до Петроса і Говерли і хотіли йти до Бребенескула, однак не дійшли через погодні умови і повернулися на Заросляк. Вдруге ж ми вирішили піти одразу до цього озера», - розповідає туристка з Києва, Аріна.


    Журналістка з Ужгорода Катерина Ірха також поділилася враженнями після побаченого:


    «Мабуть, це найвища точка, де я бувала в своєму житті. Озеро таке бачу вперше, хоча бачила також мальовниче озеро Синевир, але хочу сказати, що це зовсім інше і непорівнянне озеро. Тут інші гори, інша природа. Коли йшли до нього з колегами, то думала, що це буде фінішем, однак, діставшись вершини, зрозуміла, що в мене відкрилося друге дихання. Ти досяг цілі.


    Лісівники ж кажуть, що озеро знаходиться на південно-західному схилі Чорногірського хребта, по якому проходить Закарпатський туристичний шлях Карпатського біосферного заповідника:


    «Це одне з найвисокогірніших озер у Карпатах і від цього місця недалеко проходить Закарпатський туристичний шлях Карпатського біосферного заповідника. До нього можна добратися як від хребта, який ділить Закарпатську та Івано-Франківську області. Це є хребет Чорногора і також від найближчих сіл, від яких тече потік Бребенескул», - резюмував директор Рахівського лісгоспу Володимир Приступа.


    Детальніше у відеоматеріалі від ТРК «М-студіо»:

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору