ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець тримає ферму на ...1000 папуг! (ФОТО, ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    71 переглядів
    Василь Макар щодня говорить зі своїми птахами.

    Щоб погодувати своїх папуг, фермер витрачає 4 години. Щодня мусить поговорити з птахами.



    За цією церемонією люблять спостерігати туристи. Про це розповів Василь Макар із села Колочава Міжгірського району на Закарпатті.


    "Птахами зацікавився ще з дитинства, – розповідає Василь. – Як мені було 9 років, на наше подвір'я випадково залетів поштовий голуб. Доки він крутився біля курей, я мудрував, як би то його зловити. Потім батько підказав у корито насипати трохи зерна і зверху, коли прийде його їсти, накрити голуба. Так у мене з'явився перший птах".


    Перших папуг привіз зі Львова на початку 1980-х.


    "За птаха можу віддати будь-які гроші, – каже Макар. – Бувало, що на все зароблене купував птахів. Можу зарплату лісника спокійно віддати за голуба. А як нема грошей, то продаю якогось із птахів, яких маю по два-три. Їздив на заробітки до Чехії і звідти привозив папуг. У робочі дні працював, а на вихідні сідав на велосипед і їхав шукати птахів. Так я пів-Чехії проколесив на ровері".


    До птахоферми щодня приходять до десятка туристів. За екскурсію платять по 10 грн з дорослого та 5 - з дитини. Так птахи заробляють собі на харчі. За раз господар згодовує 2 відра корму.


    "Цих птахів можна навчити говорити по- людськи. Але тоді треба їх відселяти окремо і працювати. В мене всі накупі. Коли починав, то птахи були в хаті, займали кімнату. Лише згодом перевів їх на вулицю й зробив окремий вольєр", - додає власник.


    Чужих папуги не люблять. Коли заходимо всередину, здіймають крик. Поряд голубина ферма. Василь Макар навчився виховувати справжніх поштових голубів.


    "Коли йшов на побачення з дівчиною, то відносив голуба до гори. Як повернувся в свою голубятню, значить, щось тямить. Наступного разу відносив за 5, 10 кілометрів. Бувало, водіями автобусів передавав, як тре було щоб за 60-70 кілометрів прилетів. А коли я чи жінка їхали у відрядження, то брали з собою голуба. Випускали в тому місті, куди приїхали, більшість поверталися"


    Валентина МУРАХОВСЬКА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору