ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Безпека на залізниці - неодмінна складова збереження життя закарпатців

    20 квітня 2024 субота
    86 переглядів
    «Ужгородська дистанція колії» інформує...

    Про це ми змістовно порозмовляли у виробничому підрозділі «Ужгородська дистанція колії» з її очільником Петром Івановичем ЛЕОНЧУКОМ.

    Цей осередок є невід’ємною складовою Міністерства транспорту і зв’язку України, ПАІ “Укрзалізниця», регіональної філії «Львівська залізниця».
    — Пекучою проблемою, — сказав він, — залишаються випадки на залізничних переїздах, що є пересіченнями колії з автодорогами. Постійно проводяться профілактичні роботи. Але й так чомусь кількість жертв зростає. Авто просто час від часу в’їжджають у потяги. Зухвалість водіїв часто-густо просто відверта. Хоча водії відповідальні не лише за своє життя, але й пасажирів, котрих транспортують.
    Варто лише навести факти. 23 листопада 2013 року о першій годині 39 хвилин на переїзді 213 км ПК 10 перегону Сіль — Великй Березний стався виїзд поїзда № 601 сполученням Львів –Слотвино на легковий автомобіль з розряду особистого транспорту, марки ВАЗ-2106.. Хоча переїзд 213 км ПК 10-го перегону Сіль-Великий Березний обладнаний автоматичною світлофорною сигналізацією, без чергового працівника четвертої категорії. Видимість переїзду машиністу з непарного напрямку сто метрів, видимість водію з лівої сторони по ходу кілометрів наближення поїзда непарного напрямку — п’ятдесят метрів. У зв’язку з цим встановлений додатковий попереджувальний сигнальний знак «С» на відстані 250 метрів від залізничного переїзду. Найбільша біда цього, що в таких випадках непоправно гинуть люди.
    Та водії чомусь не придивляються, не прислухаються до таких попереджень долі.. 24 травня 2015 року о 9-й годині 15 хвилин на переїзді без чергового четвертої категорії, 240 км ПК 7 перегону Доманинці — Кам’яниця водій легковика «Лада» ВАЗ-2104 виїхав на переїзд при справно діючій світлофорній і з звуковій сигналізації, а відтак був збитий електропоїздом № 6518 сполученням Ужгород-Сянки. Водієм вищевказаного транспортного засобу виявився ужгородець із вулиці Минайської.
    А 4 січня 2016 року о п’ятій годині 15 хвилин на переїзді з черговим працівником, 259 км ПК 4 станції Ужгород, водій автомобіля марки «Мерседес», рухаючись із боку вулиці Мукачівської при відкритих шлагбаумах, заїхав на залізничний переїзд, а потім різко повернув управо, наїхав на залізничну тупикову колію №11. Затим він залишив автомобіль і покинув місце пригоди. В цей час залізничний переїзд був вільний від руху потягів. На щастя, в результаті даного випадку затримок поїздів не було, збитків залізниці не нанесено.
    Та могло би бути і гірше, як у випадку 16 квітня 2016 року о 22 годині 03 хвилин на переїзді з черговим працівником на 259 кілометрі ПК 4 станції Ужгород. Тоді водій легковика марки «Сіат-Айтея» виїхав на залізничний переїзд зі сторони вулиці Гагаріна обласного центру на заборонений знак при відкритих шлагбаумах та справно діючій світлофорній і звуковій сигналізації. Зі слів чергового, на переїзді, шофер, виїхавши на середину переїзду, почав розвертатися. При маневрі заднім ходом, з’їхав на колію зі сторони вантажного двору Доманинці й зупинився.
    Залізничники в черговий раз закликають водіїв автотранспорту не наражатися на небезпеку й берегти життя і здоров’я своїх пасажирів, неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, бути уважними й дисциплінованими на залізничних переїздах. Адже у ваших руках, на вашій совісті життя ваших пасажирів, що є багатством нашої планети.
    Адже проблема це всеукраїнська. 30 листопада 2012 року о 9.56 на Волині (перегін Олика – Ківерці) на переїзді 278 км ПК8 (автодорога Рівне – Устилуг) електропоїздом сполученням Здолбунів - Ковель при швидкості 70 кілометрів на годину був збитий вантажний автомобіль «Вольво» з причепом. Внаслідок цього відбулося загоряння першого вагона електропоїзда. Пасажири були евакуйовані. Водій та пасажир травмовані. Та зіткнення пошкодило інфраструктуру залізниці, був виключений із інвентарного парку моторний вагон електропоїзда.
    Прикро, але за десятирічний період з 2006 по 2015 роки на коліях ДТГО «Львівська залізниця» були травмовані 1242 громадян, з яких 680 осіб загинули.
    Василь ЗУБАЧ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору