ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Сьогодні головний обласний міліціянт Віталій Максимов заявив про багатомільйонні зловживання в комунальній сфері міста Ужгорода

    25 квітня 2024 четвер
    67 переглядів
    Сергей Николаевич Ратушняк

    Сьогодні начальник УМВС Закарпаття Віталій Максимов перервав свою відпустку і повернувся на роботу, стурбований повідомленнями в пресі про буцімто своє усунення з посади. Як уже інформував "UA-Reporter.com", сьогодні ж В.Максимов зустрівся з журналістами і повідомив, що його ніхто не звільняв і поки не збирається, навпаки, заберуть приставку в.о., а також прокоментував причини звинувачень на свою адресу від мера Ужгорода Сергія Ратушняка.

    Максимов заявив, що на всі 100 відсотків відкидає всі звинувачення Ратушняка, а їх виникнення пояснив трьома факторами.

    По-перше, за його словами, кожному меру хотілося б мати «кишенькового начальника міліції», а він, Максимов, таким ні для кого бути не збирається.

    По-друге, «штовхати міліцію на беспредєл», а саме цього хотів мер у ситуації з ринком на площі Корятовича, теж не вийде. Закарпатський господарський суд наприкінці грудня визнав недійсним договір оренди між КП «Ринок-1» і управлінням майнової політики міськвиконкому, зазначав необхідність створити ліквідаційну комісію щодо цього підприємства тощо. Але виконувати рішення суду повинна виконавча служба, а міліція повинна лише наглядати при цьому за порядком. За словами Максимова, виконавча служба не розпочала виконавче провадження цього рішення.

    А 1 березня той же суддя того ж суду за позовом одного з підприємців, який торгує на ринку, прийняв рішення призупинити рішення сесії Ужгородської міськради про закриття ринку.

    Третім фактором, який спровокував звинувачення Ратушняка, Максимов вважає те, що міліція виявила багатомільйонні зловживання у діяльності міських комунальних служб, наприклад «Водоканалу», тепломереж. Вже днями, заявив начальник УМВС, за цими фактами буде порушено низку кримінальних справ.

    Що ж до закидів мера стосовно того, що міліція не бореться, а навпаки сприяє контрабанді, нелегальній міграції, Максимов сказав, що якщо за весь минулий рік щодо контрабанди було порушено 4 кримінальні справи, то тільки за неповні три місяці цього року вже 5, а по нелегальній міграції, відповідно, 9, а тепер – 12.

    Коментуючи звинувачення в покриванні Максимовим дій команди Віктора Балоги під час його першого терміну очолювання закарпатської міліції, Максимов запитав, де ж кримінальні справи за цими фактами, тим більше, що було чимало перевірок Генпрокуратури та інших відомств.

    Максимов підтвердив, що нові чільники різних підрозділів закарпатської міліції призначені за його поданням, але це не його родичі і куми, а фахівці, які чудово показали себе під час роботи в інших областях. «Хоча кандидатури нав’язувались з інших боків», - наголосив він.

    Відтак усі факти, які наводив мер міста, Максимов сам попросив міністра МВС ще раз перевірити, направивши для цього в область спеціальну комісію.

    Свій вихід у відпустку Максимов, за його словами, запланував і узгодив з міністром ще задовго до селекторної наради, на якій зі звинуваченнями на його адресу до Василя Цушка звернувся мер Ужгорода. І пов’язана вона з поганим здоров’ям його тестя у Тернополі і мами Віталія Вікторовича у Чернівцях, повідомляє ЗІА "Простір".

    Тривале перебування на чолі закарпатських міліціонерів з приставкою в.о. Максимов пояснив тим, що колишній головний міліціонер області Юрій Рахівський довго перебував на лікарняних. Спочатку їх видавали медичні заклади Ужгорода, а згодом – одного з сіл Рахівського району.

    А щодо чуток, що на посаду начальника УМВС області планують колишнього одіозного керівника Львівської міліції пана Сало, Максимов сказав, що цю людину пов’язують зі значними злочинами під час виборів на Львівщині і якщо він вважає звинувачення від Максимова неправдивими – має право звернутися до суду.
    Ужгород: Віталій Максимов заявив, що ніхто його від виконання обов’язків начальника УМВС у Закарпатській області не відсторонював
    Весна на вулиці. Деякі політики неадекватно реагують на погоду... — Віталій МАКСИМОВ про звинувачення Сергія РАТУШНЯКА на свою адресу
    Ужгородський мер Ратушняк звинуватив Балогу в підготовці ...відокремлення Закарпаття від України!
    Ужгородські підприємці вимагають відставки мера міста Сергія Ратушняка через референдум

    ДОСЬЕ Сергей Николаевич Ратушняк
    Ужгородский гродской голова

    Место рождения и образование:

    Родился 17 февраля 1961 г. В 1986 году окончил Киевский политехнический институт.

    Карьера:

    Упаковщик мебельного цеха Ужгородского фанерно-мебельного комбината.

    1986-1987 гг. - инженер-конструктор ПО "Закарпатприбор".

    1987-1988 гг. - старший инженер проблемной научно-исследовательской лаборатории синтеза и комплексных исследований новых полупроводниковых веществ.

    1988-1989 гг. - директор СП "РИО".

    1989-1991 гг. - директор СП "Спойлер".

    1991-1994 гг. - директор СП "РИО лтд.".

    1994-1998 гг. – мэр города Ужгород.

    В 2006 г. снова избран мэром г. Ужгород.

    Политическая деятельность:

    В 03.1994 г. - кандидат в народные депутаты Украины. (Решение окружной комиссии о регистрации отменено Центральной Избирательной Комиссией из-за того, что претендент последние 2 года не проживал постоянно в Украине).

    С 06.1994 г. по 07.1998 г. - глава Ужгородского городского совета народных депутатов, Ужгородский городской глава.

    В 07.1998 г. подал заявление об отставке с должности главы горсовета.

    С апреля 2002 по март 2005 г. - народный депутат Украины 4-го созыва, избран по избирательному округа №70 (Закарпатская область).

    Политическая деятельность обозначена несколькими переходами по фракциям:

    Фракция "Единая Украина" 15.05.2002 20.06.2002
    Группа "Народовластие" 20.06.2002 08.10.2002
    Группа "Демократические инициативы" 08.10.2002 30.09.2003
    Фракция "Наша Украина" 03.10.2003 23.12.2003
    Фракция "Регионы Украины" 23.12.2003 14.05.2004

    С 24.12.2004 г. - в Народной аграрной (со временем Народной) партии.

    С 1998 г. председатель общественной организации "Новое Закарпатье"
    2002 - 2006 гг. - народный депутат Украины.

    Скандалы:

    18.09.1998 г. прокуратура Закарпатской области возбудила уголовное дело против Ратушняка С.Н. по факту открытия и использования за пределами Украины валютного счета без разрешения Национального Банка Украниы (во время проверки "Рио-синдиката" бригадой Генпрокуратуры во главе с О. Колинько, С. Ратушняк выехал за границу и направил оттуда заявление об увольнении).

    Был арестован в марте 2000 г. Обвинялся по статьям: ч.1 ст. 80, 165, 166, 172.
    В октябре 2000 г. был полностью оправдан.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Максимов брехун, він завжди брехав перебуваючи в міліції.
    Проти Сала суди закрили всі справи, але Максимов напевно не володіє ситуацією.
    До сьогоднішнього дня з Максимова сміються у Львові. Такого дауна ще у Львлві не було.