ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород. Яким він був у 1922 році (ВІДЕО)

    24 квітня 2024 середа
    41 переглядів
    Ужгород розташований на висоті приблизно 120 м в передгір'ях Карпат на р.Уж.

    Ужгород - місто на заході України, адміністративний центр Закарпатської області.



    Місто розташоване в 785 км від Києва на висоті приблизно 120 м в передгір'ях Карпат на річці Уж. Територія міста становить близько 40 км. Найвища точка Ужгорода - гора Велика Дайбовецької - 224 м. Площа зелених масивів і насаджень складає 1574 га, крім того, Ужгород з усіх боків оточений лісами. Річка Уж перетинає місто, значну частину площі міста становить Правобережна частина (Старе Місто), яка дещо більше лівобережної. Ужгород розташований на кордоні зі Словаччиною.


    10 вересня 1919 по умовами Сен-Жерменського мирного договору, Закарпатті з Ужгородом в якості адміністративного центру передавалася Чехословацькій республіці. Планувалося зробити Ужгород центром автономної Підкарпатської Русі, тому чехословацький уряд проводив активне будівництво, що перетворило місто в приклад сучасної архітектури, і заохочувало економічний розвиток міста.


    Зараз Ужгород - розвинений культурний і промисловий центр, з університетами та інститутами, з безліччю музеїв і Ботанічним садом, церквами і середньовічними соборами. Але основним предметом гордості місцевих жителів був і залишається древній замок в історичній частині міста.


    Дивіться відеофільм, знятий чеськими кінематографістами в 1922-му році:

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору