ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці! Безвізу з ЄС в листопаді може і не бути!

    28 березня 2024 четвер
    67 переглядів
    Новий посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

    Новий посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі не впевнений, що безвіз буде в листопаді. Про це він заявив на своїй першій прес-конференції у Києві.

    «Кілька місяців тому Єврокомісія зробила висновок, що Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму».
    Питання надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом навряд чи буде розглянуте раніше 24 листопада, коли відбудеться саміт Україна-ЄС.
    «Рада Європи і Європарламент зараз вивчає це питання для прийняття рішення щодо візової лібералізації».
    Мінгареллі також нагадав, що угоду про асоціацію з Україною ратифікували вже 27 країн Євросоюзу, в Нідерландах цей процес просувається складніше. «Але я не можу сказати вам „так“ або „ні“ (чи таке рішення — Авт.) до 24 листопада», — відповів Хюг Мінгареллі.
    При цьому Мінґареллі підкреслив, що не можу сказати, чи буде це зроблено до 24 листопада. «Щоб бути повністю відкритим, з мого боку дуже сумнівно, що Угода буде ратифікована усіма 28 країнами-членами ЄС до саміту 24 листопада».
    Відповідаючи на питання про обмеження безвізового режиму, Мінгареллі зазначив, що положення про призупинення безвізового режиму стосується не тільки України, а й інших країн, оскільки питання міграції залишається одним з найпроблемніших в ЄС.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору