ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Свалявчанина у Львові відзначили Дипломом і Почесною грамотою (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Всеукраїнський форум у Львові з нагоди 25-річчя газети "Благовіст".

    На Всеукраїнській конференції "Про напрямки поліпшення інформаційного забезпечення людей з інвалідністю на сучасному етапі" Почесною грамотою та Дипломом за друге місце за нагоди 25-річчя газети "Благовіст" удостоєно знаного свалявчанина, багаторічного автора цього видання Василя Юрійовича Шетелю.

    Конференція мала дійсно національний масштаб, адже її влаштувало та провело Всеукраїнське товариство "Союз організацій інвалідів України" спільно з Львівськими облдержадміністрацією та обласною радою (саме у їхніх стінах за участі губернатора Олега Синютки та міського голови столиці Галичини Андрія Садового проходив цей велелюдний і важливий захід). Найперше перед присутніми виступив і розказав про поточне життя, буденні справи та акцентував свою увагу на проблемних питаннях у плані інформаційного забезпечення цієї категорії громадян очільник Всеукраїнського "Союзу організацій людей з інвалідністю" Василь Назаренко.
    Відтак відбулося нагородження відзнаками Національної спілки журналістів України та дипломами й призами переможців творчого конкурсу, приуроченого 25-річчю національного часопису "Благовіст" (нині головний редактор Леонід Тарасенко, а створював його й два номери підписав Борис Машталярчук, який свого часу працював навіть заступником декана журналістики Львівського університету ім. Франка). Серед тих, хто удостоєний цих нагород, і громадський діяч Закарпаття, житель Сваляви В. В. Шетеля. Приміром, із редакцією газети "Благовіст" позаштатний її кореспондент активно співпрацює ледь чи не часу виходу до читачів першого числа цього всеукраїнського видання. Тож диплом від редакції за ІІ місце завоював абсолютно заслужено.
    Тільки останнім часом цей тижневик опублікував такі серйозні та глибоко обмірковані, змістовні статті голови громадської організації "Правозахист-Україна", як "Медичне забезпечення – яке воно?" (на цю публікацю звернули увагу в МОЗУ та відповідь на неї автору надіслав заступник Міністра Роман Ілик), "Цілителька на Закарпатті" про мешканку села Родникова Гута Марію Штулер, "Кредитні спілки підводять інвалідів" тощо. Слід сказати, що слово члена Незалежної медіа-профспілки України Міжнародної федерації журналістів, очільника ГО інвалідів "Ружа" завжди чесне та принципове, воно "б‘є" у ціль, має суспільний резонанс і відповідну підтримку серед мас. Слід також сказати, що пан Василь є уродженцем Колочави (Міжгірський район), але після низинного Берегова ось уже кілька десятків літ він мешкає у передгірській Сваляві та активно дописує у низку крайових видань, у тому числі в районну газету "Вісті Свалявщини".
    Не забула про активного громадського кореспондента і НСЖУ, яка за творчий труд, старання, талант і оригінальність думки, велику роботу з інформування людей із інвалідністю віддячила закарпатця Почесною грамотою (її під оплески присутніх вручив перший секретар цієї Спілки Сергій Томіленко). З боку редакції "Благовіста", крім диплома, свалявчанин дістав також оригінальний і ціннний знак – за активну життєву позицію та різносторонню громадську діяльність. Дійсно, не зважаючи на деякі обмеження та складнощі, В. В. Шетеля встигає бути на бистрині у багатьох сферах суспільно-політичного життя, він готовий підкласти плече допомоги чесним і порядним людям. Можливо, що подеколи цей чоловік аж занадто принциповий, але така його позиція не заважає йому контактувати як із владою, так із простими жителями нашої області. Звісно, для спільного блага.
    Не зайве буде сказати, що "срібний" переможець цього творчого конкурсу з нагоди 25-річчя виходу газети "Благовіст" бере участь у атестаційній комісії Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Отже, очільник "Правозахисту-Україна" гідний того, аби представляти громаду у цій структурі та "характеризувати" правоохоронців від Ужка і аж до Ясіня. Свалявчанин дуже відповідально поставився до цієї справи, тим паче, що скоро, слід сподіватися, у "Правозахисті" (чи інших виданнях) з‘являться нотатки члена атестаційної комісії, своєрідна сповідь про те, хто і як готувався до цього етапу перемін у житті української поліції. Словом, вражень назбиралося чимало, тож писати є про що.
    До речі, у номінанта дипломів, призів і відзнак підростає 12-річний синок Василько, який також побував у Львові на цих святкових заходах зі своїм татусем. Спостерігав, як по діловому живе Союз на сучасному етапі, яке значення у житті людей з інвалідністю має преса та як шанують майстрів пера очільники від влади тощо. А коли до малого школярика (Шетеля-молодший ходить у міську ЗОШ № 3) підійшла журналіст одного з Львівських телеканалів, він залюбки дав інтерв‘ю. На запитання відповідав уміло, чітко та лаконічно. Віриться, що ця його львівська поїздка у майбутньому вплине на вибір професії. Василь Шетеля не приховує, що радий би сина бачити журналістом. Тож прийде, будемо надіятися, час, коли й він здобуватиме "творчі" нагороди, як і його "пишучий" батько.
    Михайло КРУК
    На фото: миті вручення відзнак на Всеукраїнському форумі у Львові з нагоди 25-річчя щотижневої газети "Благовіст".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору