ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Угорщина не піде відкритою агресією на Україну!

    18 квітня 2024 четвер
    75 переглядів
    Голова Закарпатської облради в "Ацентах" на телеканалі "Тиса-1".

    У цьому переконаний голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, який розповів про це та інше під час інтерв’ю на телеканалі «Тиса-1» ведучому Михайлу Данканичу в інформаційно-публіцістичній програмі «Акценти».

    Очільник облради також зауважив: «Якщо взяти військову потужність України та Угорщини, то вона не на сторону останньої...»
    - Відбувся референдум в Угорщині щодо міграційних питань. Чув від декількох пересічних людей, що начебто його результати можуть призвести до того, що в Україну і зокрема в Закарпаття хлине навала мігрантів, витурених з Європи. Що скажете?

    - Думаю, що, користуючись уже досвідом того, як ми проживаємо в Закарпатті і маємо транзитну область для нелегальних мігрантів, Закарпаття на сьогодні не цікавить нелегальних мігрантів. У нас не та економічна ситуація, аби сирійці тут осідали, працювали і шукали собі гідне життя. Вони ж мають нормальне життя і в себе на батьківщині. Так, там зараз нестабільна ситуація, ведуться військові дії, але ж і в Україні також ведуться військові дії. Коли я мав доповідь на Раді Регіонів в Європейському парламенті, їх запитував: «Чому ви, колеги, не приймаєте Україну в Євросоюз і зробили б хоча б перший крок до безвізового режиму?» Якраз в той день Рада приймала рішення про погодження надання Україні безвізового режиму. Адже у зоні бойових дій в Україні опинилося 7 мільйонів населення. Якщо б воно хлинуло до Євросоюзу, і якби Україна не почала б реалізовувати ці проблеми самотужки без сторонньої допомоги, то, думаю, що найближчі країни Євросоюзу, прикордонні до України, не витримали б цього, абсолютно. Адже це населення - співрозмірне населенню сусідньої нам Словаччини. Що було б, якби туди ринуло ці 7 мільйонів?

    - Ще один яскравий момент із цього референдуму. Начебто пан Орбан звернувся з подякою до угорців, за те, що вони проголосували, і окремо подякував за те і закарпатським угорцям. Як ставитесь до таких подій? І чи нема у вас якихось паралелей з приводу того, що відбувалось у Криму до анексії з боку Росії. І що відбувається зараз щодо Закарпаття з боку Угорщини? Дуже багато проектів фінансується угорською стороною, дійсно відбувається багато позитивних речей, те, що чомусь навіть наш уряд чомусь не завжди виділяє кошти. Чи немає у вас паралелей і чи не може гіпотетично те відбутися тут?

    - Звичайно, як на перший погляд, такі паралелі якби проглядаються. Але ми мусимо розуміти різницю між статусами країн. Угорщина, коли вступала до Євросоюзу і до блоку НАТО, то підписала меморандум Північноатлантичного Альянсу і Євросоюзу про те, що вона не має ніяких і не буде мати територіальних претензій доки є в Євросоюзі.

    - Росія теж підписала Будапештський меморандум, але ..?

    - Росія офіційно не признана країною агресором, і ми не говоримо про те, що Росія напали на Україну. На жаль.

    - Юридично…

    - Юридично так. Фактично, що російські війська у нас - не доведено ні місією ОБСЄ, ні будь-якими іншими міжнародними інституціями, і що Росія оголосила війну і воює проти України. Так, фактично є політичний тиск, є політичне підбурювання, є фінансування цієї всієї проблеми. Ми ж розуміємо, що Україна давно би справилася з проблематикою східних регіонів, якби не потужна підтримка Росії.

    - Та все ж, повертаючись до Угорщини, може щось таке виникнути на Закарпатті, чи ні?

    - Думаю, що ні. Навіть із тої ситуації: якщо взяти військову потужність України й Угорщини, то вона не на сторону останньої. Крім того, українське військо за останні два роки дуже сильно розвинулося. В нас - нові види озброєння: маємо і нові ракетні комплекси, і нові оборонні нові комплекси. Україні ніхто не заважає розвивати свою обороноздатність. І я не думаю, що Угорщина піде відкритою агресією на Україну. Звичайно, що Закарпаття є найбільш уразливим в цій ситуації. Але я переконаний, що Угорщина - цивілізована країна і фактично принципи Євросоюзу не дадуть можливості, аби Угорщина здійснювала анексію Закарпаття. А якщо прямим військовим втручанням, то це не користь Угорщині.

    - Насправді я мав на увазі якимось іншим методом, але радий, що ви заспокоюєте і що дійсно на Вашу думку подібне навряд чи колись можливе.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору