ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Геннадій Москаль: “Слова голови облради мають не політичне, а економічне підґрунтя”

    24 квітня 2024 середа
    40 переглядів
    Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    "На Закарпатті немає сепаратизму чи антиукраїнських настроїв, – заявляє голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, коментуючи слова голови облради Михайла Рівіса місцевому телеканалу, які викликали неоднозначну реакцію і звинувачення в сепаратизмі. – Область була, є і буде складовою частиною України".

    Разом із тим Закарпаття залишається дотаційним на 76 відсотків (деякі райони – більш, ніж на 98 відсотків) і залежним від вливань із Державного бюджету України. Зараз область перебуває в дуже скрутному фінансовому становищі, через перекоси з дотаціями та субвенціями виникла заборгованість у медичній, освітній та інших галузях. Щоб вирішити питання з виділенням необхідних коштів, я змушений залишитися в Києві й пропустити чергову сесію обласної ради.
    Нестабільний фінансовий стан в області провокує постійний відтік кваліфікованих кадрів за кордон, деякі медичні та освітянські заклади в прикордонних районах знаходяться на межі закриття через брак спеціалістів. Тому слова голови облради мають не політичне, а економічне підґрунтя. Це спроба звернути увагу на реальний фінансовий стан області, який дійсно бажає бути набагато кращим.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору